Annonce
Kolding

Efter klager: Sygehuset vil se nærmere på adgangsforholdene igen

- Vi kan konstatere, at vi heldigvis ikke får klager over adgangsforholdene i hverdagen, siger direktør på sygehuset. Arkivfoto: Søren Gylling
- Vi lytter selvfølgelig til, hvad folk siger og vil kigge på adgangsforholdene igen, siger Helle Adolfsen, sygeplejefaglig direktør på Sygehus Lillebælt.
Annonce

Alle regler er overholdt, der er lavet piktogrammer, som viser den mindst hårde vej op ad bakken, og sygehusets to stifindere står klar til at give gangbesværede patienter og patienter i manuelle kørestole en hjælpende hånd.

Alligevel vil Sygehus Lillebælt kigge nærmere på adgangsforholdene på Kolding Sygehus, efter Kontakt forum for handicap har fået adgangsforholdene på dagsordenen i Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg.

- Vi lytter selvfølgelig til, hvad folk siger og vil kigge på adgangsforholdene igen. Vi har gjort meget med stifinderne, der er synlige og behjælpelige i dagtimerne, lige som receptionen ligger lige ved indgangen og er klar til at imødekomme patienter med særlige behov. Og vi kan konstatere, at vi heldigvis ikke får klager over adgangsforholdene i hverdagen, siger sygeplejefaglig direktør ved Sygehus Lillebælt, Helle Adolfsen.

Hun understreger dog igen, at der naturligvis vil blive lyttet til patienter, der har klaget, og at sygehuset også tager de seneste meldinger fra Kontaktforum for handicap alvorligt.

Forbedringer, der er lavet

Der er allerede lavet en række forbedringer på forpladsen. Her er nogle af dem:

  • Der er ansat to stifindere til at hjælpe patienterne
  • Den ydre kantsten er blevet ændret til en tilkørselsrampe
  • Der er brændt piktogrammer i asfalten på forpladsen, som viser den kørestolsvenlige vej
  • Der er opsat bænke på forpladsen langs indgangsvejene
Annonce

God løsning

Formanden for anlægs- og innovationsudvalget, Karsten Uno (S), foreslår, at man henviser patienter med særlige behov til den gamle indgang, hvor der er mulighed for at komme ind. Samtidig vil han have lavet handicappladser foran indgangen.

Den løsning kan Helle Adolfsen godt tilslutte sig.

- Indgangen ved Sygehusvej 22 ligger fuldstændig i niveau, og der er elevatorer, så man kan komme videre, når man kommer ind. Umiddelbart vil jeg sige, det er en god løsning, og vi henviser også til denne indgang for gangbesværede i vores indkaldelsesbreve, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce