Annonce
Kolding

Efter klager: Sygehuset vil se nærmere på adgangsforholdene igen

- Vi kan konstatere, at vi heldigvis ikke får klager over adgangsforholdene i hverdagen, siger direktør på sygehuset. Arkivfoto: Søren Gylling
- Vi lytter selvfølgelig til, hvad folk siger og vil kigge på adgangsforholdene igen, siger Helle Adolfsen, sygeplejefaglig direktør på Sygehus Lillebælt.

Alle regler er overholdt, der er lavet piktogrammer, som viser den mindst hårde vej op ad bakken, og sygehusets to stifindere står klar til at give gangbesværede patienter og patienter i manuelle kørestole en hjælpende hånd.

Alligevel vil Sygehus Lillebælt kigge nærmere på adgangsforholdene på Kolding Sygehus, efter Kontakt forum for handicap har fået adgangsforholdene på dagsordenen i Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg.

- Vi lytter selvfølgelig til, hvad folk siger og vil kigge på adgangsforholdene igen. Vi har gjort meget med stifinderne, der er synlige og behjælpelige i dagtimerne, lige som receptionen ligger lige ved indgangen og er klar til at imødekomme patienter med særlige behov. Og vi kan konstatere, at vi heldigvis ikke får klager over adgangsforholdene i hverdagen, siger sygeplejefaglig direktør ved Sygehus Lillebælt, Helle Adolfsen.

Hun understreger dog igen, at der naturligvis vil blive lyttet til patienter, der har klaget, og at sygehuset også tager de seneste meldinger fra Kontaktforum for handicap alvorligt.

Annonce

Forbedringer, der er lavet

Der er allerede lavet en række forbedringer på forpladsen. Her er nogle af dem:

  • Der er ansat to stifindere til at hjælpe patienterne
  • Den ydre kantsten er blevet ændret til en tilkørselsrampe
  • Der er brændt piktogrammer i asfalten på forpladsen, som viser den kørestolsvenlige vej
  • Der er opsat bænke på forpladsen langs indgangsvejene

God løsning

Formanden for anlægs- og innovationsudvalget, Karsten Uno (S), foreslår, at man henviser patienter med særlige behov til den gamle indgang, hvor der er mulighed for at komme ind. Samtidig vil han have lavet handicappladser foran indgangen.

Den løsning kan Helle Adolfsen godt tilslutte sig.

- Indgangen ved Sygehusvej 22 ligger fuldstændig i niveau, og der er elevatorer, så man kan komme videre, når man kommer ind. Umiddelbart vil jeg sige, det er en god løsning, og vi henviser også til denne indgang for gangbesværede i vores indkaldelsesbreve, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce