Annonce
Aabenraa

Efter kommunale køb: Måske skal sundhedshuset alligevel ikke ligge i Nørreport

Kommunen har købt alle bygninger på den østlige side af Nørreport - fra Hotel Danmark til Kvickly-bygningen. Det giver nu mulighed for at lave et samlet projekt i stedet for delprojekter og dermed er alt igen i spil. Også sundhedshusets placering i den tidligere Kvickly-bygning, som Philip Tietje (V) mener godt kan ligge et andet sted. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Efter kommunens køb af alle bygninger på den østlige side af Nørreport har ønskerne for udviklingen af den nordlige ende af gågaden ændret sig. Det kan komme til at betyde, at sundhedshuset ikke skal ligge der alligevel.

Aabenraa: Der er fuld gang i byudviklingen i den nordlige ende af gågaden, selvom man ikke kan se noget med det blotte øje.

Bag kulissen sker der en masse ting lige nu, som kan komme til at forandre de oprindelige idéer og planer, som kommunen havde for Nørreport. Alt er i spil efter, at Aabenraa Kommune har købt alle bygninger på den østlige side - fra og med Kvickly-bygningen til Hotel Danmark, og det køb kan også få betydning for det planlagte sundhedshus i den tidligere Kvickly-bygning.

- Ved at vi nu ejer hele striben har vi fået en unik mulighed for at få løse det hele på én gang i stedet for i etaper. Det er en ny situation, som giver muligheder, og den får vi næppe igen, hvis vi begynder at lave delprojekter. Vi ønsker et samlet udtryk, og der er lige nu konkrete forhandlinger i gang med private investorer, og hvis vi finder nogen, der virkelig tror på Aabenraa og vil bygge i hele karéen, så må vi vige pladsen og finde en anden placering til sundhedshuset. Vi udelukker intet og vil gerne holde mulighederne åbne, forklarer formand for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V).

Han mener, at det kommende sundhedshus godt kunne ligge bedre et andet sted.

- Hånden på hjertet, så kunne sundhedshuset godt udfylde en funktion i den nordlige ende af gågaden, men hvis vi kigger på infrastrukturen i forhold til busser med mere, så er det måske noget andet, der ligger bedre der. Det kunne være fedt, hvis vi fandt en privat investor, så vi ikke behøver at bygge sundhedshuset der, mener han.

Kom med forslag

Med den nye planlægning af, hvordan den nordlige ende af gågaden skal se ud i fremtiden, ønsker Aabenraa Kommune at få idéer og forslag fra borgere og andre interesserede.

Spørgsmålene, som kommunen ønsker svar på er:

1. Har du idéer og forslag til, hvad området skal anvendes til?

2. Skal der bygges flere boliger i bymidten og hvilke aktiviteter skal i øvrigt være med til at understøtte udviklingen i den nordlige del af gågaden?

3. Hvilke krav skal der stilles til fremtidig bebyggelses højde, etageantal, bebyggelsestæthed og ydre fremtræden?

4. Hvordan kan området integreres i Nørreportkvarterets nye identitet som butiks-, oplevelses- og opholdsgade?

5. Hvordan etablerer vi god adgang til parkeringspladser, taxaholdepladser, og stoppesteder for den kollektive trafik?

Ideer og forslag skal sendes til plan@aabenraa.dk inden den 24. marts 2020.

Vil gerne have nye idéer

Det store arbejde med idéudvikling osv. fra borgere og andre interesserede i Nørreport vil ikke blive smidt i skraldespanden, lover formanden.

- Vi vil være tro mod det arbejde, som allerede er lavet, og vi vil spille bold op af borgerne. Der vil også være restriktioner til et kommende byggeri, så det passer ind arkitektonisk. Vi er tålmodige ejere, som har tid til at finde den rette investor, pointerer Philip Tietje.

Kommunen vil derfor igen gerne have borgere og andre interesserede til at komme med idéer og forslag til, hvordan området i den nordlige ende skal udvikle sig nu, hvor hele den østlige karré er i spil.

- Det kan godt virke langsommeligt, men vi vil ikke gøre noget i hu hej vilde fart. Hvis vi river det ned nu uden en plan og lader det stå tomt i flere år, så kan jeg også godt se borgernes reaktion. De vil gerne have en plan for området og at gøre det hele i en omgang er både det billigste og det mindst smertefrie, når vi taler byudvikling, siger Philip Tietje.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Aabenraa

Nyvalgt medlem af den tyske forbundsdag får sønderjysk pris: - Jeg er fantastisk glad og beæret

Sønderborg

Mand stoppet i bil fyldt med over 100 kanonslag: Havde også ulovligt våben

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce