Annonce
Esbjerg

Efter konkurs: Kendt optikerforretning fortsætter med ny ejerduo

Theilgaard Optik blev trukket ned af en konkurs, men kurator har hurtigt fået solgt forretningen, så den nu drives videre af en ny duo.
Annonce

Esbjerg: Blandt optikerforretninger er Theilgaard Optik lidt af en institution. Stiftet af optiker Hans Theilgaard har butikken omkring 50 år på bagen i Esbjerg, men i sidste uge tegnede et kapitel med Theilgaard Optik som en del af Esbjergs detailhandel til at lukke for altid.

Ole Hansen, der i mange år var kompagnon med Hans Theilgaard, også mens forretningen var lokaliseret i Sædding Centret, blev i sidste uge erklæret konkurs ved Skifteretten i Esbjerg.

Men nu meddeler Penta Advokaters insolvensteam, at man forleden har haft fornøjelsen af at overdrage Theilgaard Optik til to glade købere, Charlotte Due og Emanuel-Maria Macovei.


Og for os er det en glæde, at vi samtidig med kuratorerhvervet kan bidrage til at en i forvejen hårdt presset detailhandel ikke skal opleve endnu en butikslukning.

Malene Buch Andersen, advokat, Penta Advokaterne


- Vi ser ofte, at holdningen til advokater, der arbejder med konkurser er, at konkursbehandlingen er en dyr fornøjelse og kurator trækker et stort salær til sig selv. Men vi prøver jo rent faktisk ofte at holde virksomheder og forretninger i drift og samtidig sikre, at værdierne bliver realiseret på bedst mulig vis til gavn for konkursboets kreditorer, fortæller advokat Malene Buch Andersen, Penta Advokaterne.

Annonce

Tynget af stor gæld

Theilgaard Optik blev taget under konkursbehandling den 22. juni 2020, hvor hendes kollega, advokat Mogens Norlén blev udpeget som kurator. I de efterfølgende dage kunne driften af butikken fortsætte, og allerede onsdag i denne uge kunne butikken overdrages til de to håbefulde købere af butikken.

- De har købt aktiverne og får nu en ny start. Og for os er det en glæde, at vi samtidig med kuratorerhvervet kan bidrage til at en i forvejen hårdt presset detailhandel ikke skal opleve endnu en butikslukning, siger Malene Buch Andersen.

Ifølge Malene Buch Andersen var Ole Hansen og Theilgaard Optik tynget af stor gæld, og efter en mislykket rekonstruktion var der ingen vej uden om en konkurs.

Theilgaard Optik ligger fortsat i Borgergade 48. Gennem årene har forretningen ligget i Kongensgade, Englandsgade og Sædding Centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce