Annonce
Kolding

Vækstfond politianmelder ledelsen i konkursramte Scanleasing: Mistænker den for bevidst at have fortiet oplysninger

Vækstfonden har indgivet en politianmeldelse mod ledelsen i Scanleasing, der gik konkurs i midten af oktober. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
Vækstfonden, der var långiver til konkursramte Scanleasing, har anmeldt den tidligere ledelse for at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.
Annonce

Kolding: Konkursen i Scanleasing bliver nu også til en politisag efter, at Vækstfonden har anmeldt den tidligere ledelse til politiet.

Ringkjøbing Landbobank og Vækstfonden er de to største kreditorer i det konkursramte selskab, der har hovedkontor på Vejlevej i Kolding. Da konkursen ramte, havde Scanleasing omkring 1.000 biler på gaden.

I en pressemeddelelse oplyser Vækstfonden, at den statslige fond mistænker selskabet for i strid med loven om Vækstfonden bevidst at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

Kommunikations- og pressechef i Vækstfonden Charlie Stjerneklar udtaler i meddelelsen, at: "Vækstfonden har valgt at politianmelde ledelsen i Scanleasing Danmark A/S. Det er meget sjældent, at vi er nødsaget til at skride til politianmeldelse, men i denne sag, er det vores opfattelse, at det har været nødvendigt".

Vækstfonden skriver videre, at man på nuværende tidspunkt af respekt for den igangværende konkursbehandling ikke udtaler sig yderligere om sagen, men vil afvente kuratorernes redegørelser om forløbet af bobehandlingen.

Annonce

Store krav mod boet

Vækstfonden er statens finansieringsfond, der i partnerskab med banker og private investorer fra ind- og udland ”udvælger og udvikler de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af.”

I tilfældet med Scanleasing endte lånet, som ifølge Jyllands-Posten beløber sig til 32 millioner kroner, i en konkurs.

Kravene mod konkursboet efter Scanleasing er ialt nået op på 256 millioner kroner, viste den foreløbige redegørelse til skifteretten, der er fra starten af november. Og der løber fortsat krav ind.

De finansielle kreditorer, der tæller Ringkøbing Landbobank og Vækstfonden, har virksomhedspant, så de står først i rækken, når regnskabet skal gøres op. Samlet har de pant for 245 millioner kroner i den konkursramte virksomhed.

Det konkursramte selskab var ejet af Peter Larsen, der kort efter konkursen blev erklæret personligt konkurs. Samlet er der rejst krav mod ham personligt for 195 millioner kroner.

Sagen kort

Konkursramte Scanleasing, der havde hovedkontor i Kolding, knækkede nakken i oktober, og på det tidspunkt ejede selskabet godt 1.000 biler. Siden har konkursboet drevet leasingselskabet videre med hjælp fra en række nøglemedarbejdere, og i slutningen af november begynder konkursboet at sælge de første biler. Inden konkursen var der cirka 35 ansatte i Scanleasing.

Annonce
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Katja og Alex har drevet landsbykro med solide overskud år efter år: - Vi har også været lidt heldige

Annonce