Annonce
Kolding

Vækstfond politianmelder ledelsen i konkursramte Scanleasing: Mistænker den for bevidst at have fortiet oplysninger

Vækstfonden har indgivet en politianmeldelse mod ledelsen i Scanleasing, der gik konkurs i midten af oktober. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
Vækstfonden, der var långiver til konkursramte Scanleasing, har anmeldt den tidligere ledelse for at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

Kolding: Konkursen i Scanleasing bliver nu også til en politisag efter, at Vækstfonden har anmeldt den tidligere ledelse til politiet.

Ringkjøbing Landbobank og Vækstfonden er de to største kreditorer i det konkursramte selskab, der har hovedkontor på Vejlevej i Kolding. Da konkursen ramte, havde Scanleasing omkring 1.000 biler på gaden.

I en pressemeddelelse oplyser Vækstfonden, at den statslige fond mistænker selskabet for i strid med loven om Vækstfonden bevidst at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

Annonce

Kommunikations- og pressechef i Vækstfonden Charlie Stjerneklar udtaler i meddelelsen, at: "Vækstfonden har valgt at politianmelde ledelsen i Scanleasing Danmark A/S. Det er meget sjældent, at vi er nødsaget til at skride til politianmeldelse, men i denne sag, er det vores opfattelse, at det har været nødvendigt".

Vækstfonden skriver videre, at man på nuværende tidspunkt af respekt for den igangværende konkursbehandling ikke udtaler sig yderligere om sagen, men vil afvente kuratorernes redegørelser om forløbet af bobehandlingen.

Store krav mod boet

Vækstfonden er statens finansieringsfond, der i partnerskab med banker og private investorer fra ind- og udland ”udvælger og udvikler de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af.”

I tilfældet med Scanleasing endte lånet, som ifølge Jyllands-Posten beløber sig til 32 millioner kroner, i en konkurs.

Kravene mod konkursboet efter Scanleasing er ialt nået op på 256 millioner kroner, viste den foreløbige redegørelse til skifteretten, der er fra starten af november. Og der løber fortsat krav ind.

De finansielle kreditorer, der tæller Ringkøbing Landbobank og Vækstfonden, har virksomhedspant, så de står først i rækken, når regnskabet skal gøres op. Samlet har de pant for 245 millioner kroner i den konkursramte virksomhed.

Det konkursramte selskab var ejet af Peter Larsen, der kort efter konkursen blev erklæret personligt konkurs. Samlet er der rejst krav mod ham personligt for 195 millioner kroner.

Sagen kort

Konkursramte Scanleasing, der havde hovedkontor i Kolding, knækkede nakken i oktober, og på det tidspunkt ejede selskabet godt 1.000 biler. Siden har konkursboet drevet leasingselskabet videre med hjælp fra en række nøglemedarbejdere, og i slutningen af november begynder konkursboet at sælge de første biler. Inden konkursen var der cirka 35 ansatte i Scanleasing.

Annonce
Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Esbjerg

Fanø 'rammes' af kritisk olieudslip: Du kan følge øvelsen fra første række

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Aabenraa

Politistation bliver snart forladt: Usikkert om den skal sælges

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Kolding

Fem sigtelser på én aften til samme mand: Stjal en bil og forsøgte at begå indbrud

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Aabenraa For abonnenter

Daniela droppede jobbet som speditør med stress og jag: Nu går hun glad på job i hjemmeplejen

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Esbjerg For abonnenter

Politikere splittede i stor sag om 132 nye lejligheder i Gl. Gjesing: Borgerligt flertal gennemtrumfer nybyggeri

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Annonce