Annonce
Tønder

Efter konkurs: Ny ejer er klar med navneskifte til Bowler Inn

Bowler Inn skifter snart navn til Filsø Hotel - hotellet er blevet solgt. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Det er skiftedag på Bowler Inn i Tønder.

TØNDER: Bowler Inns grønne bomærke ved indkørslen til Tønder er snart fortid. Bowling-hotellet er i øjeblikket lukket, men snart genåbner det under nyt navn i form af Filsø Hotel og med en ny ejer i form af Allan Thomsen fra Børkop.

- Jeg har købt stedet. Oprindeligt var planen at finde en forpagter på det hele, og jeg var nået langt med en interesseret, men vi blev ikke enige om det. Jeg starter det selv op, men er åben for en mulig forpagter. Vi starter langsomt op med bowling, spil og hotel, og så skal vi finde ud af, hvad vi gør med restaurant-delen – og om der skal findes personale og en forpagter til det, forklarer han.

Filsø Hotel åbner i februar og vil i første omgang drive bowlingbanerne videre, ligesom der vil være spillemaskiner og hoteldrift. Restauranten kommer senere, og umiddelbart er visionen, at Filsø Hotel skal være vært for et steakhouse, forklarer Allan Thomsen.

- Jeg vil gerne, at det bliver et steakhouse, som det også tidligere har været. Enten drevet internt eller med en forpagter. Det er noget, jeg skal bruge de kommende måneder på at få på plads.

Allan Thomsen har ikke selv erfaring med hotel- og restaurationsbranchen, men står i spidsen for Filsø Hotel, når det åbner næste måned:

- Jeg kommer ikke fra branchen selv, og var først på udkig efter en investeringsejendom, hvilket jeg fik her. Jeg var også i dialog med en mulig forpagter, men det gik ikke op - så nu driver jeg den selv. Vi åbner den 1. februar, og der går nok et par måneder, inden vi har restaurant - men resten åbner den 1. februar.

Annonce
Jeg starter det selv op, men er åben for en mulig forpagter. Vi starter langsomt op med bowling, spil og hotel, og så skal vi finde ud af, hvad vi gør med restaurant-delen – og om der skal findes personale og en forpagter til det.

Allan Thomsen, køber.

Starter fra nul

Hele det eksisterende personale på Bowler Inn blev opsagt mellem jul og nytår, og siden har daværende indehaver, Ingrid Sørensen begæret sig selv konkurs. Allan Thomsen købte Bowler Inn, inden det kom så vidt, og nu er kurator Preben Gundersen fra Advokatfirmaet Fink i Aabenraa i gang med konkursboet:

- Ingrid har haft Bowler Inn til salg i flere år, og forskellige interessenter har løbende meldt sig, men er faldet fra igen - blandt andet grundet, at det har været svært at få lån og så videre. Her i fasen op til konkursen har man forhandlet med Allan Thomsen og for at skabe ro om overdragelsen, har man i fællesskab mellem Ingrid og pengeinstituttet indsendt en egen konkursbegæring, siger han og fortsætter:

- Nu skal jeg som kurator have solgt de ting, der ikke er med i overdragelsen til Allan, og skulle der være frie midler, så er der måske lidt dividende til kreditorerne. Men så langt er vi ikke nået endnu, forklarer han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra tidligere ejer, Ingrid Sørensen.

Bar Burger overvejer fremtiden

Mens Allan Thomsen skal til at finde ud af, hvad fremtiden byder på for restauranten i det kommende Filsø Hotel, så står det klart, at Bar Burger og Restaurant Muuh - som holdt til i Bowler Inn - samt bestyrer Ruben Baagøe Jacobsen skal søge nye græsgange. Ruben Baagøe Jacobsen blev i lighed med resten af personalet fritstillet fra nytår, og han er nu ved at finde ud af, hvad 2020 skal byde på.

- Vi flyttede ud i starten af januar og blev fritstillet den 31. december. Burgerbaren var leaset af Bowler Inn, og alle mand er fritstillet. Filsø har købt bygningerne, men ikke driften, så jeg arbejder på en del nye ting i øjeblikket. Jeg er dog ikke nået så langt, at jeg kan præsentere noget konkret endnu, forklarer Ruben Baagøe Jacobsen og tilføjer:

- Men jeg har stadig burgervognen, så vi må se, om det er det, vi skal.

Burger-bossen ærgrer sig over, at det er slut med Bowler Inn, men slår samtidigt fast overfor JydskeVestkysten, at han har fået megen værdifuld læring ud af det seneste års tid, hvor han har drevet restauranten på Bowler Inn. Om afslutningen på samarbejdet siger han:

- Det er, hvad der kan ske i den her branche. Der er altid en kæmpe risiko i at drive restauration, og sådan er det bare. Det har ellers været et fint 2019, hvor vi formåede at hæve omsætningen i første halvår, men det spillede negativt ind i den anden halvdel af 2019, at vi havde svært ved at få værelserne besat. Jeg tror, man må erkende, at det tager tid at ændre ting radikalt - og det var der desværre ikke tid til her, siger han.

Nu skal der findes en ny opgave, fortsætter han:

- Alt er oppe i luften for mit vedkommende lige nu, så tiden må vise, hvad det bliver til. Jeg er blevet klogere af det her, og har i hvert fald fået bekræftet overfor mig selv, at jeg kan lave mere end kun burgere, forklarer Ruben Baagøe Jacobsen.

Ejerskiftet og den tidligere ejers konkurs betyder i første omgang, at Filsø Hotel ved opstarten 1. februar vil køre uden restaurant - men der er konkrete planer i støbeskeen i forhold til at få åbnet hotellets restaurant igen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce