Annonce
Aabenraa

Efter konkurs: Stor usikkerhed omkring sprogskoles fremtid

Efter konkursen er det stadig usikkert, hvad der skal ske med kursisterne på AOF Syd. Arkivfoto: Morten Stricker
For halvanden uge siden indgav AOF Syd en konkursbegæring, og det er stadig usikkert, hvad der skal ske med centrets aktiviteter.

Aabenraa: Forrige torsdag måtte kursusudbyderen og sprogskolen AOF Syd, der har hovedkontor i Aabenraa, efter en længere kamp for overlevelse smide håndklædet i ringen og indgive en konkursbegæring. Det medførte, at alle ansatte blev opsagt, og al undervisning og kursusaktivitet blev stoppet øjeblikkeligt.

AOF Syds nu tidligere direktør, Peter Thode Loft, håbede efter konkursen på, at et andet AOF-center kunne samle aktiviterne op, men der er endnu ikke fundet nogle konkrete løsninger.

- Jeg tror, at man er meget tæt på en løsning med hensyn til aftenskolekurserne. Hvad jeg hører, vil de muligvis blive overtaget af andre AOF-afdelinger, siger Peter Thode Loft, der dog gerne vil påpege, at han ikke er med i drøftelserne omkring AOF Syds fremtid, men at det er en opgave, der ligger hos kurator.

Annonce
Jeg tror, at man er meget tæt på en løsning med hensyn til aftenskolekurserne.

Peter Thode Loft, tidligere direktør for AOF Syd

Tvivler på undervisning

AOF Syd har stået for aftenskoleundervisning, danskundervisning, forberedende voksenundervisning samt ordblindeundervisning i Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev kommuner, og konkursen har derfor ramt flere tusinde kursister og 43 medarbejdere.

Mens aftenskolekurserne muligvis bliver reddet, er den tidligere direktør dog mere skeptisk med hensyn til AOF Syds øvrige områder.

- Det er min oplevelse, at situationen er mere usikker, når det gælder sprogcentret, den forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisningen. Derfor forventer jeg heller ikke, at der er undervisning i sprogcentret mandag, siger Peter Thode Toft.

Baggrunden for konkursen er, at AOF Syd har haft en voldsom nedgang i antallet af kursister, så kassen er tom. Gennem en længere periode har institutionen løbende reduceret omkostningerne til personale og bygninger, men man har ikke kunnet følge med den store nedgang i indtægterne.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra kurator Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners i Kolding. Som kurator er det ham, der skal forsøge at redde aktiviteterne i AOF Syd.

AOF Syd

AOF Syd er en almen uddannelsesinstitution stiftet i 1983 som oplysende forening af fagforeninger i Sønderjylland.

AOF Syd har hovedkontor i Aabenraa og driver virksomhed i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa kommuner.

Institutionen har cirka 50 fastansatte og en bred kreds af løsere tilknyttede undervisere.

Torsdag i forrige uge indgav AOF Syd en konkursbegæring.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce