Annonce
Kolding

Efter krisemøde: Nu skal der aftales en ny havnevision

Nu skal der formuleres en ny politisk aftale om, hvad der skal ske med Kolding Erhvervshavn i fremtiden. Luftfoto: Kolding Kommune
Arbejdet med at udvikle Kolding Havn og binde by og havn sammen går videre, lyder meldingen efter krisemøde på rådhuset. Nyt fælles politisk grundlag ventes på plads i løbet af kort tid.

Kolding: Arbejdet med at udvikle Kolding Erhvervshavn til et område, hvor der skal være plads til boliger, erhverv, kultur og rekreative områder fortsætter, og det er fortsat politikernes vision, at havnen og byen skal bindes tættere sammen.

Sådan lyder meldingen efter et krisemøde på Kolding Rådhus her i formiddag, hvor alle byrådets seks partiers gruppeformænd var samlet for at drøfte konsekvenserne af SF, Enhedslistens og løsgænger Hanne Dams helt overrumplende forligsbrud på den største politiske aftale om Koldings fremtid nogensinde.

De to venstrefløjspartier og Hanne Dams aftalebrud førte tirsdag til, at den store havnevision, som samtlige byrådets partier har været enige om at stå bag, lige siden den blev formuleret og godkendt i Kolding Byråd i 2018, er faldet til jorden.

Efter mødet siger SF´s Hans Holmer, at "det kunne vi godt have gjort smartere, det erkender jeg".

Hermed henviser han til, at de fire venstrefløjspolitikere præsenterede deres forligsbrud på et pressemøde i mandags uden forudgående involvering af forligskredsen.

- Men nu er vi enige om at kigge fremad og arbejde videre på en ny vision, siger Hans Holmer.

Forskellen på den oprindelige havnevision og EL og SF's nye udspil er, at de små venstrefløjspartier vil give plads til både havnevirksomheder og boliger i havneområdet, hvilket borgmester Jørn Pedersen (V) sådan set også gav udtryk for som en mulighed allerede i september. I den oprindelige vision er det formuleringen, at lejemålene med alle havnevirksomhederne skal opsiges i løbet af de næste 25 år.

- Det glæder mig, at vi er tilbage i arbejdstøjet, siger borgmester Jørn Pedersen (V) efter krisemødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];