Annonce
Kolding

Efter krisemøde: Nu skal der aftales en ny havnevision

Nu skal der formuleres en ny politisk aftale om, hvad der skal ske med Kolding Erhvervshavn i fremtiden. Luftfoto: Kolding Kommune
Arbejdet med at udvikle Kolding Havn og binde by og havn sammen går videre, lyder meldingen efter krisemøde på rådhuset. Nyt fælles politisk grundlag ventes på plads i løbet af kort tid.
Annonce

Kolding: Arbejdet med at udvikle Kolding Erhvervshavn til et område, hvor der skal være plads til boliger, erhverv, kultur og rekreative områder fortsætter, og det er fortsat politikernes vision, at havnen og byen skal bindes tættere sammen.

Sådan lyder meldingen efter et krisemøde på Kolding Rådhus her i formiddag, hvor alle byrådets seks partiers gruppeformænd var samlet for at drøfte konsekvenserne af SF, Enhedslistens og løsgænger Hanne Dams helt overrumplende forligsbrud på den største politiske aftale om Koldings fremtid nogensinde.

De to venstrefløjspartier og Hanne Dams aftalebrud førte tirsdag til, at den store havnevision, som samtlige byrådets partier har været enige om at stå bag, lige siden den blev formuleret og godkendt i Kolding Byråd i 2018, er faldet til jorden.

Efter mødet siger SF´s Hans Holmer, at "det kunne vi godt have gjort smartere, det erkender jeg".

Hermed henviser han til, at de fire venstrefløjspolitikere præsenterede deres forligsbrud på et pressemøde i mandags uden forudgående involvering af forligskredsen.

- Men nu er vi enige om at kigge fremad og arbejde videre på en ny vision, siger Hans Holmer.

Forskellen på den oprindelige havnevision og EL og SF's nye udspil er, at de små venstrefløjspartier vil give plads til både havnevirksomheder og boliger i havneområdet, hvilket borgmester Jørn Pedersen (V) sådan set også gav udtryk for som en mulighed allerede i september. I den oprindelige vision er det formuleringen, at lejemålene med alle havnevirksomhederne skal opsiges i løbet af de næste 25 år.

- Det glæder mig, at vi er tilbage i arbejdstøjet, siger borgmester Jørn Pedersen (V) efter krisemødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Højeste antal smittede nogensinde: Vejen er ny topscorer - Haderslev ryger på kritisk liste

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce