Annonce
Kolding

Efter kritik af jobcenter: Politiker foreslår analyse af borgernes tilfredshed

Benny Dall vil give de borgere, der kommer på Jobcenter Kolding og i kommunens sygedagpengeafdeling, mulighed for at ytre sig om den behandling, de får. Arkivfoto: Martin Ravn

Enhedslistens Benny Dall rejser forslag i arbejdsmarkedsudvalget om at iværksætte tilfredshedsundersøgelser i jobcenter og sygedagpengeafdeling.

Annonce

Kolding: Det politiske pres vokser for at handle på den massive kritik, der i de seneste dage er fremført på Facebook efter artikler i JydskeVestkysten om bisidder Ole Olsens tilsvining af ansatte på Jobcenter Kolding.

Nu foreslår Enhedslistens byrådsmedlem Benny Dall, at der laves tilfredshedsanalyser på det udskældte jobcenter på Dieselvej og kommunens sygedapengeafdeling i Staldgårdenden i stil med den, som er gennemført på kommunens nye Sundhedscenter Kolding. Her har brugerne udtrykt stor tilfredshed med kommunens tilbud og service.

Benny Dall rejser sit forslag i arbejdsmarkedsudvalget, hvor han er medlem, efter sommerferien.

- Politisk betror vi os til en strategi, vi har vedtaget, som hedder "Borgeren i centrum". Men ingen af os ved, om det også er det, der sker i virkeligheden. Så nu må vi give borgerne en mulighed for at udtrykke sig om den sagsbehandling, de får, og vi kan passende starte på de her områder, hvor det er borgernes liv og levned, der står på spil, mener Benny Dall.

Han foreslår, at opgaven med at finde ud af præcist, hvordan tilfredshedsundersøgelserne skal foregå, placeres hos kommunens borgerrådgiver med assistance fra eksterne eksperter.

Sagen kort

Det har udløst en lavine af kommentarer på Facebook, at bisidder Ole Olsen på en Youtube-video for nylig kritiserede navngivne ansatte på Jobcenter Kolding voldsomt og kaldte dem "åndsboller", "simple skvat" og "fulde af løgn".Mange giver Ole Olsen ret i hans kritik, omend adskillige tager afstand fra retorikken.

Kolding Kommune har meldt Ole Olsen til politiet for sin video.

Byrådsmedlem og socialudvalgsformand Karina Lorentzen (SF) bebudede i sidste uge, at hun ønsker en redegørelse i sagen dels for at beskytte de ansatte, dels for at afdække om kommunen kan gøre noget bedre.

Annonce

Tryghed

Byrådspolitikeren ikke i tvivl om, at sagsbehandlingen kan gøres bedre, og at der begås fejl.

- Jeg vil nødig udtrykke mistillid til de ansatte. Men jeg har selv været bisidder i flere og år og kan konstatere, at der er ting, som ikke bliver hørt. Sagsbehandling bliver selvfølgelig også til hverdag for de ansatte, som derfor kan have svært ved at opretholde empati.

Hvad har du oplevet?

- Jeg har oplevet folk forlade lokalet, fordi de ikke kan holde ud at være der længere. Folk, som ikke kan huske, hvad der er blevet sagt, fordi de var så nervøse. Folk græde i hele og halve timer, fordi de 100 procent er i systemets vold, og folk, der har knast tænder højt, uden at nogen tog notits af det ud over mig, fortæller Benny Dall.

Han mener, at byrådet er nødt til at forholde sig til den voldsomme kritik og utilfredshed med Jobcenter Kolding, der kommer til udtryk på Facebook.

- Vi må lave et system, så borgerne føler sig trygge, når de træder ind ad døren hos os, for vi kan ikke politisk blive ved med at gå ind i enkeltesager, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce