Annonce
Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Enhedslistens Benny Dall har som den eneste af byrådets 25 medlemmer stemt nej til plangrundlaget for Marina City. Nu fortæller en rapport, som Benny Dall tilfældigt fik kendskab til, at miljøkonsekvenserne af projektet ikke er belyst godt nok. Foto: Søren Gylling
Ekspert rejser alvorlig tvivl om de beregninger, der ligger til grund for Kolding Kommunes ansøgning til Miljøstyrelsen om at måtte dumpe 360.000 kubikmeter havbundsslam ved Trelde Næs. Nu rejser Enhedslisten sagen politisk og kræver nye beregninger af konsekvenserne for natur og fauna.

Kolding: Kolding Kommune skal standse alt yderligere forarbejde til Marina City, indtil der er gennemført nye beregninger af de konsekvenser, som det kæmpemæssige projekt vil få for miljøet, naturen og dyrelivet i Kolding Fjord og Lillebælt.

Det mener Enhedslisten, som nu rejser sit krav i byrådets plan- bolig og miljøudvalg.

Kravet kommer på baggrund af havmiljøekspert, lektor og PhD ved Syddansk Universitet Mogens Flindts alvorlige kritik af de beregninger, som ingeniørfirmaet Niras har lavet for Kolding Kommune i forbindelse med kommunens ansøgning til Miljøstyrelsen om at måtte dumpe - i fagsprog kaldet klappe - 360.000 kubikmeter opgravet slamlignende havbund fra Marina Syd ved Trelde Næs i Lillebælt. Mogens Flindt er rådgiver for Miljøstyrelsen i sagen.

Annonce

- Mogens Flindts rapport diskvalificerer Niras' metoder og konklusioner og anbefaler nye simuleringer for at fastslå påvirkningen af klapningen.

- Det finder vi i Enhedslisten stærkt bekymrende, og vi vil anbefale, at Kolding Kommune efterkommer Mogens Flindts anbefalinger, skriver byrådsmedlem Benny Dall (EL) i sin anmodning fra i fredags til by- og udviklingsdirektør Merete Dissing om at få optaget sagen på udvalgets næste møde.

Helt tilfældigt

- Det er slemt nok i sig selv, at Kolding Kommunes rådgivere kan komme i en situation, hvor deres faglige ekspertise beklikkes. Mogens Flindt mener jo, at vi risikerer at sprede mere død og ødelæggelse, end Niras forudser.

Det er en så alvorlig udmelding, at forvaltningen burde have ladet den gå videre til byrådet eller plan- bolig- og miljøudvalget omgåpende. Jeg forstår slet ikke, at det ikke er sket.

Benny Dall, Enhedslisten

- Det, synes jeg, er så alvorlig en udmelding, at forvaltningen burde have ladet den gå videre til byrådet eller plan- bolig- og miljøudvalget omgående. Jeg forstår slet ikke, at det ikke er sket, siger Benny Dall, der fik kendskab til Mogens Flindts rapport helt tilfældigt, da han mødte havmiljøeksperten til et møde i Vejle den 5. september i en anden sammenhæng.

- Jeg talte med ham i en pause, og han fortalte mig, at han havde lavet en rapport om Marina City, fortæller Benny Dall, som derefter henvendte sig by- og udviklingsdirektøren, der fik rapporten fremskaffet til ham.

- Jeg ville gerne have haft informationen noget før og ikke baseret på tilfældigheder. Nu vil jeg gerne have politisk styr på, hvad vi gør i den her sag, siger Benny Dall.

Merete Dissing forklarer, at hun ser Mogens Flindts rapport som "et led i en almindelig dialog"  mellem Miljøstyrelsen, Niras og Kolding Kommune, og at hun i første omgang havde tænkt sig at afvente, hvad dialogen munder ud i, før hun ville orientere politikerne - altså for eksempel, at der skal laves nye beregninger af miljøkonsekvenserne.

På grund af den aktuelle opmærksomhed om sagen affødt af Enhedslisten valgte hun dog mandag at orientere byrådet.

Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Debat For abonnenter

”Til arbejdet liv eller død!”

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Esbjerg

Kendt makkerpar åbner ny burgerbar i Esbjerg: Alabama er luksusgrillbar taget ned på jorden

Annonce