Annonce
Kolding

Efter kritik af tilbud til unge i Vamdrup: Nu får de unge 100.000 kroner til aktiviteter

Allerede ved det første møde, der blev holdt i slutningen af april, om tilbuddene til de unge i Vamdrup var der stor interesse fra både unge og forældre til at bidrage. Siden er en gruppe unge blevet engageret i arbejdet for at stable aktiviteter på benene, og også flere forældre har meldt sig på banen som hjælpere. Arkivfoto: Lotte Højstrøm
Der sættes nu en række nye aktiviteter i søen, som skal forbedre ungdomslivet for de unge i Vamdrup. Det sker efter flere møder om ungelivet. De unge inddrages mere i, hvad der skal ske og får penge at råde over til initiativer.

Vamdrup: En række nye, konkrete aktiviteter, mere opsyn og større tryghed, og dertil kommer en solid pose penge til initiativer og aktiviteter, som de en gruppe engagerede unge selv skal være med til at råde over.

Dette er en del af udbyttet af det arbejde, der har været i gang de seneste måneder for at få sat flere aktiviteter i gang for byens unge. Arbejdet blev sparket i gang, efter en mor til en ung i Vamdrup, havde kritiseret udvalget af tilbud til de lokale unge.

Onsdag aften blev der holdt opfølgningsmøde på første møde, der blev holdt i slutningen af april. Imellem de to møder har ungdomsskolen i Kolding arbejdet på at kunne præsentere nogle konkrete nye initativer, ligesom man fra ungdomsskolens og dens ungdomsklub i Vamdrups side har sat et samarbejde med en gruppe lokale, engagerede unge i søen.

For ungdomsskoleleder Mikkel Holst Villadsen er det vigtigt at ramme de unges ønsker og behov, og derfor får klubrådet i ungdomsskolens klub i Vamdrup nu rådighed over 100.000 kroner, som de unge kan lave endags-aktiviteter for eller bruge til at sætte kurser i gang for.

Annonce

Vi lægger vægt på at tilpasse vores tilbud efter, hvad der er ønsker om og behov for

Mikkel Holst Villadsen, ungdomsskoleleder

Grillaften og cykeltur

- Hvis de vil have yogaundervisning, kan de for eksempel bruge nogle af pengene til at hyre en underviser til det, siger Mikkel Holst Villadsen.

Af helt konkrete aktiviteter, som ungdomsskolen står for, er en grillaften på torsdag, en cykeltur til Jels Søbad i juli, en endags musikfestival i september og et LAN-party i november eller december. Dertil holdes ungdomsklubben åben to aftener om ugen i hele sommerferien i år.

Mange af de fremmødte til idémødet om ungeliv i Vamdrup efterlyste større tryghed for de unge. Derfor vil de ansatte i ungdomsklubben fremover rundere rundt udenfor klubben om aftenen.

Positiv proces

Samtidig vil en gruppe lokale voksne sammen med lederen af kommunen Ungekontakten forsøge at få en afdeling af det frivillige voksenkorps, Natteravnene, op at køre.

Ifølge Mikkel Holst Villadsen vil der også bredt rundt i kommunen blive holdt øje med mulighederne for efterhånden at opfylde de ønsker fra de unge, som koster meget, og som er lidt mere omfattende. Det gælder for eksempel ønsket om en skaterbane, et værested og en brætspilscafé.

- Det har været en meget positiv proces - med borgerinddragelse. Det handler om at få lavet noget, der er relevant, og vi lægger vægt på at tilpasse vores tilbud efter, hvad der er ønsker om og behov for, siger Mikkel Holst Villadsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce