Annonce
Kolding

Efter kritik af tilbud til unge i Vamdrup: Nu får de unge 100.000 kroner til aktiviteter

Allerede ved det første møde, der blev holdt i slutningen af april, om tilbuddene til de unge i Vamdrup var der stor interesse fra både unge og forældre til at bidrage. Siden er en gruppe unge blevet engageret i arbejdet for at stable aktiviteter på benene, og også flere forældre har meldt sig på banen som hjælpere. Arkivfoto: Lotte Højstrøm
Der sættes nu en række nye aktiviteter i søen, som skal forbedre ungdomslivet for de unge i Vamdrup. Det sker efter flere møder om ungelivet. De unge inddrages mere i, hvad der skal ske og får penge at råde over til initiativer.

Vamdrup: En række nye, konkrete aktiviteter, mere opsyn og større tryghed, og dertil kommer en solid pose penge til initiativer og aktiviteter, som de en gruppe engagerede unge selv skal være med til at råde over.

Dette er en del af udbyttet af det arbejde, der har været i gang de seneste måneder for at få sat flere aktiviteter i gang for byens unge. Arbejdet blev sparket i gang, efter en mor til en ung i Vamdrup, havde kritiseret udvalget af tilbud til de lokale unge.

Onsdag aften blev der holdt opfølgningsmøde på første møde, der blev holdt i slutningen af april. Imellem de to møder har ungdomsskolen i Kolding arbejdet på at kunne præsentere nogle konkrete nye initativer, ligesom man fra ungdomsskolens og dens ungdomsklub i Vamdrups side har sat et samarbejde med en gruppe lokale, engagerede unge i søen.

For ungdomsskoleleder Mikkel Holst Villadsen er det vigtigt at ramme de unges ønsker og behov, og derfor får klubrådet i ungdomsskolens klub i Vamdrup nu rådighed over 100.000 kroner, som de unge kan lave endags-aktiviteter for eller bruge til at sætte kurser i gang for.

Annonce

Vi lægger vægt på at tilpasse vores tilbud efter, hvad der er ønsker om og behov for

Mikkel Holst Villadsen, ungdomsskoleleder

Grillaften og cykeltur

- Hvis de vil have yogaundervisning, kan de for eksempel bruge nogle af pengene til at hyre en underviser til det, siger Mikkel Holst Villadsen.

Af helt konkrete aktiviteter, som ungdomsskolen står for, er en grillaften på torsdag, en cykeltur til Jels Søbad i juli, en endags musikfestival i september og et LAN-party i november eller december. Dertil holdes ungdomsklubben åben to aftener om ugen i hele sommerferien i år.

Mange af de fremmødte til idémødet om ungeliv i Vamdrup efterlyste større tryghed for de unge. Derfor vil de ansatte i ungdomsklubben fremover rundere rundt udenfor klubben om aftenen.

Positiv proces

Samtidig vil en gruppe lokale voksne sammen med lederen af kommunen Ungekontakten forsøge at få en afdeling af det frivillige voksenkorps, Natteravnene, op at køre.

Ifølge Mikkel Holst Villadsen vil der også bredt rundt i kommunen blive holdt øje med mulighederne for efterhånden at opfylde de ønsker fra de unge, som koster meget, og som er lidt mere omfattende. Det gælder for eksempel ønsket om en skaterbane, et værested og en brætspilscafé.

- Det har været en meget positiv proces - med borgerinddragelse. Det handler om at få lavet noget, der er relevant, og vi lægger vægt på at tilpasse vores tilbud efter, hvad der er ønsker om og behov for, siger Mikkel Holst Villadsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Annonce