Annonce
Kolding

Efter kritik fra kommunens mindste skole: Politikere dropper at lægge klasser på småskoler sammen

Forældre og ansatte ved Koldings små skoler slipper for at blive tvunget til at slå to små klasser sammen på tværs af årgange, hvis der er under 28 elever i dem i alt. Politikere droppede torsdag spareforslag. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Det kommer alligevel ikke på tale at lægge klasser sammen på tværs af årgange på skoler med få elever i klassen. Politikere har fuldstændig droppet spareforslag om sammenlægning af klasser. Skoleformand jubler.

Kolding: Et spareforslag om at lægge små klasser sammen på tværs af årgange på Koldings små skoler, er nu helt og aldeles taget af bordet.

Det sker, efter at formanden for Ødis Skoles bestyrelse kritiserede et spareforslag fra embedsmænd i børne- og uddannelsesforvaltningen om fremover at lægge små klasser sammen på tværs af årgange, hvis der er under 28 elever i klasserne i alt. Skolerne ville ifølge forslaget kun få tildelt penge til én klasse i disse tilfælde.

Forslaget ville på helårsbasis spare kommunen for 2,1 millioner kroner om året og ville især ramme kommunens mindste folkeskoler, hvor der ofte ikke er særlig mange elever i klassen. På Ødis Skole ville forslaget betyde, at 1. og 2. klasse, 3. og 4. klasse og 5. og 6. klasse skulle slås sammen.

Men skolebestyrelsesformand Kira Nielsen pegede i JydskeVestkysten på, at det kunne blive uholdbart for den lille skole kun at have tre klasser foruden 0. klasse, og at der ville være så få lærere tilbage, at det ville være svært at drive skole. Hun og resten af bestyrelsen mente, at skolen risikerede at lukke.

Annonce

Glad skoleformand

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen (DF), siger, at man i Kolding har valgt at bevare flere små skoler, og at man ønsker at sikre undervisningen der. Desuden rammes de små skoler i forvejen også af de generelle nedskæringer, som følger med sparerunden.

- Vi ønsker at opretholde et højt niveau, og vi anerkender deres bekymring. Beslutningen er et signal om, at vi ønsker at have de små skoler. Hvis vi havde et ønske om at lukke skoler, ville vi gøre det direkte og ikke indirekte, siger Kristina Jørgensen.

Kira Nielsen jubler over beslutningen om at skrotte spareforslaget.

- Vi er meget glade for, at de har lyttet, og det viser, at det batter at stå op for det, man tror på. Den her beslutning indikerer, at man ønsker at bevare de små skoler, og det giver os et håb for at bevare skolen i den konstellation, der er i dag. Men vi vil altid være på stikkerne for at kæmpe for skolen, siger Kira Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce