Annonce
Danmark

Efter kritik: Kristian Jensen dropper mulig fremtid i Danmarks Idrætsforbund

Kristian Jensen (V) har valgt ikke at stille op til Danmarks Idræts Forbund. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Den tidligere minister og V-næstformand Kristian Jensen ser ikke længere sig selv i kandidatfeltet til det kommende valg om formandskabet i Danmarks Idrætsforbund. Det har han meddelt dem, der opfordrede ham.

Kandidatur: Kristian Jensen er ikke længere i spil som kandidat til formandsposten i Danmarks Idrætsforbund.

Det fortæller den tidligere minister og Venstre-næstformand selv til avisen Danmark.

- Jeg fik en opfordring til at stille op til DIFs bestyrelse og derefter til formandsposten. Men tanken om både at sidde i Folketinget og i DIFs bestyrelse har mødt kritik for at sende et uheldigt signal. Det accepterer jeg fuldt ud, så den mulighed har jeg nu slået helt ud af hovedet, siger Kristian Jensen.

Hans mulige kandidatur, der kom frem i Politiken for godt en måned siden, er foranlediget af, at DIFs nuværende formand, Niels Nygaard, har besluttet at gå af i forbindelse med DIFs årsmøde i næste år.

Ifølge Kristian Jensen var det ikke ham selv, der fik ideen om at blive DIF-formand, det var noget, han blev opfordret til på organisationsplan.

Han ønsker ikke at fortælle, hvilke organisationer eller personer, der står bag opfordringen.

- Jeg har nu meddelt de pågældende, at jeg ikke kandiderer. Hvis jeg kunne gøre gavn i DIF, kunne jeg godt se det som en fremtidig mulighed, men med 22 års erfaring med politiske kampe, er det ikke noget, jeg kan se mig selv i, hvis det skal indledes med en kritik for at sende et forkert signal, siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen har været medlem af folketinget siden 1998 og har knap ti års ministererfaring - som skatteminister, udenrigsminister og finansminister. Desuden har han været næstformand i Venstre fra 2009 til 2019.

Der er endnu ikke andre offentliggjorte bud på en afløser for Niels Nygaard som DIF-formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce