Annonce
Esbjerg

Efter kritik og kampvalg: Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg skal have ny formand

Ribe Mølledam er et af de steder, hvor Leif Wagner Jørgensen har været meget engageret som formand i DN Esbjerg, men nu træder han tilbage efter årsmøde i Esbjerg. Foto: Jacob Schultz
På torsdagens årsmøde i Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Esbjerg blev foreningens mangeårige formand, Leif Wagner Jørgensen, stemt ud af bestyrelsen efter kampvalg. Tidligere næstformand vil ikke udtale sig om forløbet, men ser nu frem til at komme videre.

Esbjerg: Der var på forhånd lagt op til en dramatisk aften, da DN Esbjerg torsdag holdt årsmøde i Esbjerg. Fem mand var på valg, og en af dem var foreningens mangeårige formand, Leif Wagner Jørgensen.

Han havde blandt andet i JydskeVestkysten været udsat for kritik fra sine egne bestyrelseskolleger for sin egenrådige måde at drive foreningen på, og det viste sig, at aftenen blev Leif Wagner Jørgensens foreløbigt sidste som formand i DN Esbjerg.

Alle fem medlemmer på valg stillede op til genvalg, men da to nye DN-medlemmer også stillede op til bestyrelsen, måtte der kampvalg til blandt medlemmerne.

Annonce

Markant kritik

Inden valget var der dog markant kritik af den tidligere formand. Ifølge JydskeVestkystens kilder holdt bestyrelsesmedlem Knud Erik Vinding et oplæg om Leif Wagner Jørgensens metoder, om hans vurdering af arbejdsklimaet og måde at drive foreningen på, blandt andet med at køre sit helt eget løb uden indblanding fra andre bestyrelsesmedlemmer. Også andre deltagere blandt det 35-40 mand store fremmøde havde kritik, og resultatet kunne da også ses på aftenens valg til en ny bestyrelse.

Ud af de syv mand, der var på valg, kunne kun fem komme i bestyrelsen, og her var det Leif Wagner Jørgensen og samleveren Bodil Krenzen, der modtog klart færrest stemmer. De modtog 10 og 9 stemmer, mens de resterende modtog fra 22 stemmer og opefter, og dermed stod det klart, at foreningen skal have en ny formand, når den mandag 11. oktober skal konstituere sig.

DN Esbjerg fik på aftenen Peter Emil Jensen fra Vester Vedsted og Svend Bødker fra Hjerting som nye bestyrelsesmedlemmer. De kommer begge fra DOF - Dansk Ornitologisk Forening - men den hidtidige næstformand i DN Esbjerg, Carsten Mathiesen, ønsker ikke at udtale sig om, hvem der skal efterfølge Leif Wagner Jørgensen som formand.

- Jeg ved ikke, hvem det bliver. Jeg ser det her som et nyt kapitel, og så ser vi, hvad der sker ved konstitueringen, siger Carsten Mathiesen, der heller ikke ønsker at kommentere på udfaldet torsdag aften i respekt for det store arbejde, Leif Wagner Jørgensen har gjort for DN.

- Nu skal vi videre og bladre videre til en ny side og sige: Det var det, siger Carsten Mathiesen, der ikke vil fortælle, om han selv har interesse i at melde sig som ny formand.

Ny bestyrelse i DN Esbjerg

En ny bestyrelse blev valgt på DN Esbjergs årsmøde torsdag aften.

Bestyrelsen består nu af: Carsten Mathiesen, Henrik Præstholm, Knud Erik Vinding, Flemming L. Larsen, Peter H. Madsen, Inger Jensen, Mathias Thiim og de to nye medlemmer, Svend Bødker og Peter Emil Jensen.


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Lokal tatovør bag verdens største salon ånder lettet op efter EU-chok

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Team Esbjerg

To point på udebane i Champions League: Team Esbjerg var i total kontrol, men til sidst blev det lige lovlig spændende

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce