Annonce
Kolding

Efter krtik af tilbud til unge: Nu har Vamdrup fået en musikfestival

Mathilde Grunnet var selv med til at skyde det hele i gang, da hun og en veninde gik på scenen klokken 16 og sang kendte sange for de fremmødte. Foto: Casper Vagner Christensen
Lørdag blev den første musikfestival af unge for unge afholdt i Vamdrup. Mathilde Grunnet, der går i 9. klasse, har selv været med til at arrangere festivalen, og hun mener, at en festival er et af de bedste bud på at samle de unge i Vamdrup.

Vamdrup: Der sker for lidt for de unge i Vamdrup.

Sådan lød kritikken af tilbuddene til de unge i Vamdrup tidligere på året. Siden er der blevet holdt borgermøder for at finde ud af, hvad man kan gøre, og lørdag blev det første arrangement for Vamdrups unge afholdt.

Her var der nemlig musikfestival på parkeringspladsen ved Arena Syd, og kræfterne bag var de unge selv med en god og hjælpende hånd fra ungdomsskolen, som også var blevet kritiseret for at være for lidt på banen.

Mathilde Grunnet, der går i 9. klasse på Vamdrup Skole, er en af de fire piger, der har talt de unges stemme i forbindelse med musikfestivalen. Hun har været med til at finde på kunstnere, og hvad der ellers skulle ske i løbet af festivalen.

- Vi blev enige om, at musikfesitvalen var den bedste ide. Vi har selv været med til at planlægge, hvem der skulle komme og spille, og hvad der skulle ske, siger Mathilde Grunnet.

- Det var også det, der var mest råd til. Der var også snak om ungdomshus og sådan noget, men der var bare flest, der lød til at være interesserede i, at der skulle være musikfestival, tilføjer hun.

Annonce

Sagen kort

  • Birgitte Grunnet, som er klummeskribent i Ugeavisen i Kolding, skrev i sin første klumme om de manglende tilbud til unge mennesker i Vamdrup.
  • Hun efterlyste blandt andet, at Ungdomsskolen i Kolding satte flere aktiviteter i gang i Vamdrup og forsøgte at stable nye fællesskaber for de unge på benene.
  • Det førte til borgermøde, hvor en række forslag kom på bordet, og heraf udsprang også idéen om en musikfestival.

Af de unge for de unge

Faktisk var hun selv med til at skyde det hele i gang, da hun sammen med en vendinde indtog scenen ved festivalens start klokken 16.

Jeg synes, det har været spændende og fedt at være med til at arrangere. Det er fedt at skulle have noget at skulle have sagt. Det har været en stor oplevelse, siger Mathilde Grunnet.

Hun og veninden optrådte med kendte sange fra blandt andre Amy Winehouse og Lukas Graham. Langsomt dukkede flere og flere unge op på pladsen og tog plads foran scenen, hvor der fra flere blev sunget med undervejs.

- Vi har glædet os til festivalen, og der er faktisk også mange fra Kolding, der har skrevet og sagt, at de gerne vil komme. Det er fedt, siger Mathilde Grunnet.

Afhængigt af hvordan det hele forløber, kan det være, at musikfestivalen vender tilbage. Den er i hvert fald et rigtig godt bud på, hvad der kan samle de unge i Vamdrup, mener Mathilde Grunnet.

- Ideen bag festivalen er, at den skal være af de unge for de unge. Jeg synes, det er et rigtig godt bud på, hvad der kan samle de unge, siger hun.

Allerede fra festivalens start var der flere af de unge, der hyggede sig og havde det sjovt. Foto: Casper Vagner Christensen
Størstedelen af de fremmødte var skoleelever og nogle havde også taget deres forældre med. Foto: Casper Vagner Christensen
I løbet eftermiddagen og aftenen optrådte forskellige kunstnere - flere af dem lokale - og festivalen sluttede af med en optræden fra en dj. Foto: Casper Vagner Christensen
Musikfestival Vamdrup Foto: Casper Vagner Christensen
Musikfestival Vamdrup Foto: Casper Vagner Christensen
Musikfestival Vamdrup Foto: Casper Vagner Christensen
Musikfestival Vamdrup Foto: Casper Vagner Christensen
Musikfestival Vamdrup Foto: Casper Vagner Christensen
Musikfestival Vamdrup Foto: Casper Vagner Christensen
Musikfestival Vamdrup Foto: Casper Vagner Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce