Annonce
Nordtyskland

Efter lang odysse: Gammel spritbåd skal retur til Flensborg Fjord

Senest sejlede skibet i det østlige Tyskland, men vender retur til Flensborg. Her får Lamara også sit oprindelige navn tilbage og hedder igen MS Sønderborg. Privatfoto.

FLENSBORG: Mellem 1961 og 1974 sejlede spritbåden MS Sønderborg på Flensborg Fjord mellem Danmark og Tyskland med gæster, der gerne ville købe billig tobak og drikkevarer. Herefter fulgte nye ruter, hvor fartøjet blandt andet sejlede på fjorden ved Kiel og senere kom til Holland for til sidst at havne i Barth i Mecklenburg-Vorpommern øst for Slesvig-Holsten. Men nu kommer den gamle dame retur til hjemstavnen.

Restauratøren Ute Johannsen opdagede nemlig skibet i Barth og var forelsket på stedet. Det fortæller hun til Flensburger Tageblatt. Hun besluttede derfor at købe skibet, der ellers skulle have været hugget op.

Den nye ejer vil gerne fortøje skibet i Flensborg Havn og indrette det til cafe. En anden mulighed kunne være at udleje fartøjet til for eksempel firmafester eller bryllupper. Endnu er den fremtidige anvendelse dog endnu ikke afgjort, fordi de nødvendige tilladelse fra Flensborg Kommune fortsat ikke er i hus.

Annonce

Skibet er stadig ved at blive sat i stand. Men den 18 juli stævner den tidligere spritbåd ud fra Barth og sætter kurs mod Flensborg. I den forbindelse får skibet også navnet MS Sønderborg tilbage på agterstavnen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce