Annonce
Sønderborg

Efter langt tilløb: Fynsk cafékæde åbner i Sønderborg

Cafe Mauritz er endelig klar til at åbne for take-away kunder. Ahmet Altinok og hans dream-team af kvinder har i lang tid knoklet løs for at gøre cafeen klar. Foto: Mia Staal Pedersen
Cafe Mauritz i Østergade kan endelige byde kunder på take-away, efter at have taget tilløb siden starten af 2020. Indehaver Ahmet Altinok glæder sig til at byde på god mad til Sønderborgerne.

Sønderborg: Siden Bang & Olufsen trak stikket på forretningen i Østergade, har en restaurant taget form i de gamle tv-lokaler. Corona har dog gjort processen længere end forventet, men torsdag åbnes der endelig for take-away hos Cafe Mauritz.

- Det er meget skønt endelig at kunne åbne. Vi har været meget metaltrætte på grund af nedlukningerne, så vi er glade for at komme i gang, siger ejer Ahmet Altinok.

Først den 6. maj må Ahmet Altinok og hans personale byde sønderborgerne indenfor til spisning i restauranten, og derfor giver det i følge ham god mening at åbne for take-away nu.

- Der er en måned til, så det giver god mening at åbne nu. Kokkene kan komme ind i rutinerne og det er en god måde at få dem i gang på, fortæller han.

Annonce

Fra Fyn til Jylland

Café Mauritz er en fynsk cafékæde, som har hovedsæde i Svendborg. Foruden restauranten i Sønderborg findes kæden i Middelfart, Odense og Svendborg.

Når Café Mauritz åbner, bliver der plads til 120 gæster indenfor samt et antal gæster, som kan sidde udenfor, når vejret er til det.

Det er ikke til at se, at der før var radio- og tv-forretning i Cafe Mauritz' lokaler. Foto: Mia Staal Pedersen

De gamle Bang & Olufsen-lokaler har været igennem en større ombygning. Et køkken på 360 kvadratmeter er der blevet plads til, og facaden er blevet åbnet op med store alufacader.

Ahmet Altinok har derfor også i ombygningsprocessen pendlet en del til det sønderjyske.

- Vi har kørt en del her på det sidste op til åbningen. Der er langt fra Fyn, siger han med et grin og tilføjer:

- Da jeg skulle herover i dag, opdagede jeg, at jeg havde glemt bonrullerne hjemme i Odense. Der er langt, for at hente dem.

Annonce

Dyrevelfærd på menuen

På trods af de manglende bonruller er Cafe Mauritz helt klar. Køkkenet summer allerede af liv, og ekspedienterne er i fuld gang med at fylde køleskabene op. 20 er blevet ansat frem til åbningen, og det tæller alt fra køkken til ekspedition.

Ahmet Altinok, indehaver af Cafe Mauritz, glæder sig til at byde Sønderborgerne indenfor. Foto: Mia Staal Pedersen

Selvom coronakrisen er den største årsag, til at Cafe Mauritz først åbner nu, har det også givet Ahmet Altinok tid til at genoverveje konceptet. Menuen består af burgere og alt, hvad der hører med til, men indholdet har fået ny karakter.

- Corona gav os tid til at tænke over, hvad der skal til for at vælge os. Hvor kan vi gøre en forskel? Og der fandt vi ud af, at vi gerne vil gå all in på dyrevelfærd. Vores kød er fortrinsvist dansk og lokalt, og æggene er ikke buræg, fortæller Ahmet Altinok med et stort smil.

Det er ikke kun fødevarerne, som er blevet bæredygtige. Cafe Mauritz er i gang med at udfase plastik og 90 procent af deres produkter er i dag genanvendelige.


Corona gav os tid til at tænke over, hvad der skal til for at vælge os. Hvor kan vi gøre en forskel? Og der fandt vi ud af, at vi gerne vil gå all in på dyrevelfærd.

Ahmet Altinok, ejer


Ahmet Altinok har fået flere tilkendegivelser fra Sønderborgere, om at de glæder sig til åbningen. Flere har stukket hovedet indenfor, og på Facebook er folk positivt stemte over udsigten til en ny restaurant.

- Det bliver spændende at komme i gang. Alle har været meget positive, siger Ahmet Altinok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce