Annonce
Kolding

Efter lokalopgør: Fodboldtilhængere smadrede udstyr for mange tusinde kroner i fanbus

Her er et billede fra en tidligere lejlighed, hvor Kolding IF og Vejle mødtes. Senest mødtes de to hold i Vejle 19. oktober, og på vejen hjem efter denne kamp ødelagde flere Kolding IF-fans udstyr for mange tusinde kroner i den lejede bus fra Vejle Turisttrafik. Efterfølgende har de, der stod for at leje bussen, modtaget en regning fra busselskabet på cirka 31.500 kroner. Arkivfoto: Søren Gylling
Kolding IF-fans, der i forbindelse med en kamp mellem Vejle Boldklub og Kolding IF i Vejle i oktober, havde lejet en bus til kørsel til og fra kampen, ødelagde udstyr i bussen for adskillige tusinde kroner på hjemturen. Det ødelægger klubbens omdømme, siger Kolding IF-formand.

Kolding: Hjemturen efter en fodboldkamp i Vejle mellem Kolding IF og Vejle Boldklub i oktober foregik på en så voldsom måde, at den er endt med en dyr regning til Kolding-fansene fra det busselskab, der var hyret til at transportere en del af fodboldtilhængerne fra Kolding til og fra kampen.

På hjemturen efter kampen ødelagde nogle af de fans fra Kolding, der var med den ene bus, nemlig flere ting i bussen, og det har betydet, at selskabet, Vejle Turisttrafik, har sendt en stor ekstraregning til KIF-tilhængerne.

Den samlede regning for ødelæggelserne er ifølge medejeren af Vejle Turisttrafik, Benny Petersen, på cirka 31.500 kroner. .

Ifølge KIF Supports facebookside er regningen blevet sendt til den person, der har lejet bussen, men netop nu er man ved at samle penge ind blandt tilhængerne til at kunne betale regningen. Ifølge den seneste opgørelse, der er blevet skrevet om på den offentligt tilgængelige facebook-side, er der indsamlet lidt over 5000 kroner.

Formanden for KIF Support, Kenneth Rasmussen, har ikke mange kommentarer til sagen om ødelæggelser i bussen.

- Det gør på ingen måde noget godt for klubben eller supporterne, siger han, der ikke ellers ønsker at kommentere sagen.

Annonce

Ødelæggelserne

  • Gardiner, klapborde og nødhammere blev ødelagt i den dobbeltdækkerbus, som Kolding IF-fans havde lejet til og fra kampen mellem Kolding IF og Vejle i Vejle den 19. oktober.
  • På KIF Supports facebookside har folkene bag siden opfordret alle Kolding IF-fans til at give et tilskud til den store ekstraregning, som fansene har fået fra busselskabet.
  • Ifølge busselskabet er der blevet ødelagt ting for cirka 31.500 kroner inklusiv moms i bussen.

Gardiner og klapborde ødelagt

Benny Petersen fra Vejle Turisttrafik, fortæller, at fodboldfansene fra Kolding på turen fra Vejle den 19. oktober blandt andet rev flere gardiner ned i bussen, og flere af de nedrevne gardiner er helt forsvundet. Desuden blev mange af de klapborde, der sidder bag på hver stol, ødelagt, og nogle af bordene blev helt revet ud af stolene.

Endelig blev flere nødhammere i bussen revet ned og fjernet, mens andre blev løsnet.

- Jeg kan slet ikke forstå, at de ødelægger noget, de selv har lejet, og vi vil da helst ikke køre med dem en anden gang. Så skal de i hvert fald lige have styr på deres fans og retningslinjer, siger Benny Petersen.

Andre holder selvjustits

Den dobbeltdækkerbus fra hans firma, der blev udsat for ødelæggelserne, var ikke lejet direkte af Kolding IF-fansene. I stedet havde de lejet den gennem et slags bus-bookingfirma.

Men Benny Petersen fortæller, at hans busselskab normalt kører for Vejle Boldklubs fans, ligesom deres søsterselskab i Horsens kører med de lokale fodboldfans der.

- De andre klubber holder selvjustits, og ved dem bliver der højst ødelagt et klapbord på en hel sæson, siger Benny Petersen.

Bestyrelsesformand for Kolding IF, Claus Holm-Søberg, har hørt om bussagen og kalder den megatræls. Han understreger, at klubben ikke har noget med sagen at gøre, og at det er fansene, der selv har stået for leje af bussen.

- Men det er da træls, for det pletter Kolding IF's navn og giver os et dårligt omdømme. Det er virkelig dumt at gøre den slags, siger Claus Holm-Søberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce