Annonce
forside

Efter mange års sygdom er Dorit Jessen død på Østerbycentret, 74 år.

Dorit var ramt af en sygdom, som minder om sklerose, og var i de sidste år også dement og mistede desuden både syn og hørelse. Tidligere på året, nemlig i februar, havde hun den sorg at miste sin mand, tidligere typograf på dagbladet Vestkysten, Henning Jessen, som i de sidste ti år havde passet sin syge kone og haft hende med på adskillige rejser via Kronisk Syge og Vanføreforeningen, da Dorit var bundet til en kørestol.

Dorit og Henning nåede at få 55 års ægteskab, men livet var altså ikke let for dem begge. Når man lige ser bort fra den sidste tid, bevarede Dorit sit positive livssyn og sagde altid, at der var andre, som havde det værre end hende. Hun holdt for eksempel meget af at sy punge og tasker i læder, hvilket skete på de steder, hun var visiteret til, men til sidst ville fingrene ikke rigtig makke ret mere.

Tidligere boede Henning og Dorit på Stengærdet og derefter i Kvaglundparken, men Dorit var også på aflastning flere forskellige steder, inden hun den 15. februar fik en fast plads på plejecentret på Østerbycentret, hvor hun fik en kærlig pleje af personalet i Margueritten.

Dorit Jessen efterlader sig fire børn, fire børnebørn og tre oldebørn. Børnene er Ulla, Brian, Pia og Linda. De tre førstnævnte bor alle i Esbjerg, Linda i Lønne.

Dorit Jessen bisættes fra Jerne Kirke torsdag den 30. november klokken 14.30. penni

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce