Annonce
Tønder

Efter markant underskud: Håndboldklub satser på en sæson med sorte tal

TM Tønder havde en presset økonomi sidste sæson, som gav et stort underskud. Der budgetteres med et overskud i denne sæson. Arkivfoto: Flemming Andersen
Mandag aften holdt TM Tønder generalforsamling i Tønder Sport- og Fritidscenter, hvor aktionærerne hørte om bestyrelsens arbejde og et underskud. Der er tro på fremtiden.

Tønder: Tidligere på året gennemførte TM Tønder en aktieemission, som skaffede cirka 1,2 millioner kroner. Økonomien var presset af mistede indtægter, og at aktiesalget var nødvendigt stod klart, da håndboldklubben mandag aften holdt generalforsamling i Tønder Sport- og Fritidscenter.

Regnskabet for den foregående sæson viste således et underskud på lidt under en million kroner.

- Havde vi ikke haft aktieemissionen, så havde vi haft en negativ egenkapital på et meget stort beløb, fortæller klubbens formand Stefan Østerby-Jørgensen efter generalforsamlingen.

Underskuddet var faktisk ikke så stort end frygtet.

Med pengene fra aktieemissionen er egenkapitalen styrket på trods af årets underskud. Egenkapitalen er nu i underkanten af 500.000 kroner.

I indeværende regnskabsår, der løber frem til slutningen af juni næste år, budgetteres der med et overskud på godt 82.000 kroner.

- Vi arbejder hele tiden på at få balance i økonomien, og vi har lagt et budget for indeværende år, og det regner vi med at kunne realisere, fortæller Stefan Østerby-Jørgensen.

- Vi skal være gode til at indgå sponsorater hele tiden, siger formanden og peger på, at mange udgifter ligger fast.

Annonce

På valg

Ved generalforsamlingen var Carsten Eriksen, Alex Petersen, Per Andersen og Uwe Nielsen på valg - de blev alle fire genvalgt.

John Toft fratrådte efter eget ønske.

Tre hovedopgaver

Stefan Østerby-Jørgensen vurderer, at 20-30 personer var mødt frem ved generalforsamlingen.

- Det var sådan set en meget rolig aften. Der kom en del af vores aktionærer, og den blev gennemført i fred og fordragelighed, fortæller formanden.

- Mit vigtigste budskab det var sådan set, at det går meget godt. Vi arbejder meget med vores strategi, og det bliver vi ved med.

Ifølge formanden står det efter en evaluering klart, at bestyrelsen har tre hovedopgaver.

- Det er at sørge for en god økonomi, det er at sørge for sportslig succes i det omfang, vi er herre over det, og så er det at sørge for, at vi får gennemført vores strategi. Det fortalte jeg lidt om, hvordan det var gået det forgange år.

På generalforsamlingen blev en vedtægtændring godkendt, så bestyrelsen fremover skal bestå af syv-ni medlemmer, hvoraf seks-otte er valgt på generalforsamlingen. Tidligere havde man ni medlemmer, hvoraf otte var valgt på generalforsamlingen.

- Det er en ændring ud fra et ønske om at få lidt fleksibilitet, fortæller Stefan Østerby-Jørgensen.

Økonomien

TM Tønders seneste regnskabsår, der løb fra 1. juli 2018 til 30 juni 2019, gav følgende resultatet:

Et underskud på 973.504 kroner.

Egenkapitalen var 30.juni 486.159 kroner.

Egenkapitalen blev styrket trods underskuddet på grund af en aktieemission, som blev gennemført i første halvdel af 2019.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce