Annonce
Kolding

Efter massive protester: Politikere piller etage af byggeri ved fjorden

I løbet af et års tid er det her grønne areal ved Tvedvej med herlig udsigt til fjorden bebygget. Lige midt mellem de to træer ses hustagene på Vangen. Foto: Ludvig Dittmann
Omkring 200 protester mod A.P. Pensions planlagte byggeri har fået politikerne til at pille en etage af. Nu er lokalplanen for bebyggelsen endeligt vedtaget i en politisk lynaktion.

Kolding: Efter massive naboprotester mod A.P. Pensions planlagte byggeri med skøn fjordudsigt ved Skamlingvejen har Koldings politikere besluttet at pille en etage af en del af byggeriet, så det ikke må bygges i fire etagers højde, men kun tre.

Samtidig skal vinduerne i en del af bebyggelsen placeres så højt oppe, at man ikke indefra kan stå og kigge ud ad dem og genere naboerne med indbliksgener. Resten af byggeriet forbliver uændret som ønsket af A.P. Pension i to og fire etager på den stærkt skrånende grund lige øst for højhusene på Tvedvej.

Beslutningen er truffet på et fællesmøde mellem plan- bolig og miljøudvalget og økonomiudvalget og få timer senere godkendt af hele byrådet. Derfor foreligger der nu en endeligt vedtaget lokalplan for pensionsbyggeriet. Typisk går der flere uger imellem, at sager behandles i udvalgene, til de lander på byrådets dagsorden til endelig vedtagelse.

Formanden for plan-, bolig- og miljøudvalget, Birgitte Kragh (V), forklarer, at A.P. Pension er "meget optaget af" at komme i gang hurtigst muligt, og hun siger, at at hun er glad for, at der er fundet en løsning, som imødekommer indsigelserne fra næsten 200 beboere i højhusene på Tvedvej og villaerne på Vangen og Rosenholm. Deres protester har især handlet om, at de vil miste udsigt, herlighedsværdi og få indbliksgener fra den nye bebyggelse, som i fire etagers højde ville rage op i 14 meters højde.

- Nu står vi med et resultat, hvor vi har lyttet til indsigelserne, og samtidig har vi landet en aftale med A.P. Pension, som er med på den her løsning. Det er jeg glad for. Jeg ved godt, at mange af beboerne i området helst ville have bevaret det grønne område, der nu skal bygges på, men der er jo en byggeret, som A.P. Pension ejer, og der er tale om en god beliggenhed, som vi gerne vil åbne for boliger, siger hun.

Byggeriet

  • A.P. Pension vil bygge cirka 35 boliger på den smalle, skrånende grund ved Tvedvej som rækkehuse i to etager og etageboliger i tre og fire etager.
  • Arealet er stærkt kuperet, og derfor ligger de højeste huse på den lavest beliggende del af arealet tættest Skamlingvejen.
  • Bebyggelsen får vejadgang fra Tvedvej.
  • Lokalplanforslaget for byggeriet var i høring frem til 29. april, og der kom ni høringssvar herunder en underskriftsindsamling fra 176 beboere i højhusene på Tvedvej samt fra beboerforeningen Rosenholm.

Supergodt

Hos A.P. Ejendomme glæder direktør Peter Olsson sig til at komme i gang med byggeriet, som har været på tegnebrættet i flere år.

- Det bliver et supergodt og attraktivt byggeri, og det er helt fint, at vi nu har bøjet tingene i dialog med Kolding Kommune, så naboerne også er tilfredse. Men selvfølgelig er man altid ked af at miste et grønt område, som har været der i mange år, siger han.

Peter Olsson forventer, at de nye boliger er klar til indflytning i slutning af 2020 eller starten af 2021.

A.P. Pension har for nylig købt højhusprojektet Kolding Sky i Kolding Åpark af Bjert Invest, som dermed har overladt det til pensionsselskabet at realisere det 19 etager høje byggeri. A.P. Pension er også involveret i planer om at opføre et privat plejecenter i Kolding.

Annonce
Kolding For abonnenter

Rikke fra Kolding har vundet OL-guld to gange: - Da jeg så Viktor vinde OL, kunne jeg huske følelsen fra dengang

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
EfB For abonnenter

Rodebutikken EfB fik en tiltrængt succesoplevelse: Odense Atletikstadion blev til Winfield Road

Varde For abonnenter

To bloddonorer på fire ben: Vidste du, at menneskets bedste ven redder hundeliv?

Esbjerg

Nettet koger: Se hvad 30 rasende og fortvivlede fans mener om EfB-balladen

Livsstil

Deres far blev ramt af et lyn: Torsdag løb sønnerne fra de fleste

Kolding

Ombejlede Asgreen blev hyldet efter succes-sæson: - Man skal huske at være god til at sige nej nogle gange

Haderslev For abonnenter

Bombetrusler: Der blev også skrevet en trussel mod Cliff Richard-koncerten på Gram Slot

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Vinbonde forventer 'medium' høst: - Vi blev reddet af varmen i juni og juli

Sønderborg

Lokalt ejendomsselskab har købt sydalsisk kro: Planer om at bygge om

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Erhverv For abonnenter

Ford-forhandler med utraditionelt jobopslag: Ikke nemt at skaffe en mekaniker

Sønderjylland For abonnenter

Musikeren Kasper Buch blev ramt af angst, men det forhindrer ham ikke i at gå på scenen: - Det handler om at blive ven med sin angst

Nordtyskland

Viruseksplosion: Pludselig er Flensborg blandt de mest smitteplagede byer i Tyskland

Annonce