Annonce
Sønderborg

Efter massive tests: Sundhedschef forudser flere smittede

Michael Skriver Hansen, der er sundhedschef i Sønderborg Kommune, forventer, at man i Sønderborg Kommune vil se en stigning i antallet af smittede de kommende dage.  Arkivfoto: Timo Battefeld
Forventningen er, at der de næste dage vil ske en stigning i antallet af smittede i Sønderborg Kommune, sådan lyder det fra sundhedschef Michael Skriver Hansen.
Annonce

Sønderborg: Sundhedschef Michael Skriver Hansen forudser, at der de kommende dage vil ske en stigning i smitten efter massive tests i Sønderborg tirsdag.

Forventningen er, at omkring 300 personer bliver testet ved testbilen, som tirsdag var stillet op ved Multihuset i Stenbjergparken.

Selvom der skulle ske en stigning i antallet af smittede de kommende dage, så er det ikke noget, som umiddelbart bekymrer sundhedschefen:

- Der vil formentlig være en stigning, når vi har haft den testenhed derude. Hvis vi kan konstatere, at det er i den gruppe, så kan vi også sige, at vores strategi er lykkedes,  fordi vi har fået smitten inddæmmet, siger sundhedschefen og fortsætter:

- Når jeg kigger rundt på andre kommuner,  så kan jeg se, at smitten spreder sig forskellige steder, hvor den i Sønderborg er koncentreret i en gruppe, og hvor det kan spores tilbage til en begivenhed.

Sundhedschefen fortæller også, at der i løbet af dagen har været meget travlt ved testbilen i Stenbjergparken, og på et tidspunkt blev der foretaget så mange tests, at man løb tør for udstyr, og måtte skaffe mere.

- Det betød, at der var et lille hul på en time, hvor der ikke blev foretaget tests, men forventningen er, at man når at teste omkring 300 personer, siger han.

Annonce

To nye smittede

Det seneste døgn er der blevet konstateret to nye smittede med coronavirus i Sønderborg Kommune, men da to andre er blevet testet positiv for mere end syv dage siden, er de faldet ud af statistikken.

Derudover er der også stadig 50 smittede per 100.000 indbyggere, den såkaldte incidens. Den faldt i løbet af søndagen til 47, men steg mandag og har ikke ændret sig det seneste døgn.

- Det samarbejde vi har med personerne ude i Stenbjergparken, fungerer godt og jeg oplever, at alle parter tager det meget seriøst, siger Michael Skriver Hansen.

- Jeg tilskriver også fremmødet ved testbilen det samarbejde, som vi har haft. Jeg har ikke anledning til at sige andet end, at de tager det meget seriøst.

Tirsdag havde kommunen også møde med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor man diskuterer den strategi, der er lagt i kommunen.

- På baggrund af tallene er det den rigtige strategi, som vi har lagt. Vi kan se, at strategien med at opspore og inddæmme den virker, siger sundhedschefen.


Der vil formentlig være en stigning, når vi har haft den testenhed derude. Hvis vi kan konstatere, at det er i den gruppe, så kan vi også sige, at vores strategi er lykkedes, fordi vi har fået smitten inddæmmet.

Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce