Annonce
Sønderborg

Efter massive tests: Sundhedschef forudser flere smittede

Michael Skriver Hansen, der er sundhedschef i Sønderborg Kommune, forventer, at man i Sønderborg Kommune vil se en stigning i antallet af smittede de kommende dage.  Arkivfoto: Timo Battefeld
Forventningen er, at der de næste dage vil ske en stigning i antallet af smittede i Sønderborg Kommune, sådan lyder det fra sundhedschef Michael Skriver Hansen.

Sønderborg: Sundhedschef Michael Skriver Hansen forudser, at der de kommende dage vil ske en stigning i smitten efter massive tests i Sønderborg tirsdag.

Forventningen er, at omkring 300 personer bliver testet ved testbilen, som tirsdag var stillet op ved Multihuset i Stenbjergparken.

Selvom der skulle ske en stigning i antallet af smittede de kommende dage, så er det ikke noget, som umiddelbart bekymrer sundhedschefen:

Annonce

- Der vil formentlig være en stigning, når vi har haft den testenhed derude. Hvis vi kan konstatere, at det er i den gruppe, så kan vi også sige, at vores strategi er lykkedes,  fordi vi har fået smitten inddæmmet, siger sundhedschefen og fortsætter:

- Når jeg kigger rundt på andre kommuner,  så kan jeg se, at smitten spreder sig forskellige steder, hvor den i Sønderborg er koncentreret i en gruppe, og hvor det kan spores tilbage til en begivenhed.

Sundhedschefen fortæller også, at der i løbet af dagen har været meget travlt ved testbilen i Stenbjergparken, og på et tidspunkt blev der foretaget så mange tests, at man løb tør for udstyr, og måtte skaffe mere.

- Det betød, at der var et lille hul på en time, hvor der ikke blev foretaget tests, men forventningen er, at man når at teste omkring 300 personer, siger han.

To nye smittede

Det seneste døgn er der blevet konstateret to nye smittede med coronavirus i Sønderborg Kommune, men da to andre er blevet testet positiv for mere end syv dage siden, er de faldet ud af statistikken.

Derudover er der også stadig 50 smittede per 100.000 indbyggere, den såkaldte incidens. Den faldt i løbet af søndagen til 47, men steg mandag og har ikke ændret sig det seneste døgn.

- Det samarbejde vi har med personerne ude i Stenbjergparken, fungerer godt og jeg oplever, at alle parter tager det meget seriøst, siger Michael Skriver Hansen.

- Jeg tilskriver også fremmødet ved testbilen det samarbejde, som vi har haft. Jeg har ikke anledning til at sige andet end, at de tager det meget seriøst.

Tirsdag havde kommunen også møde med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor man diskuterer den strategi, der er lagt i kommunen.

- På baggrund af tallene er det den rigtige strategi, som vi har lagt. Vi kan se, at strategien med at opspore og inddæmme den virker, siger sundhedschefen.


Der vil formentlig være en stigning, når vi har haft den testenhed derude. Hvis vi kan konstatere, at det er i den gruppe, så kan vi også sige, at vores strategi er lykkedes, fordi vi har fået smitten inddæmmet.

Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Børnehaveleder frifundet for vold mod lille dreng: Faderen kunne ikke rumme frifindelsen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Drabstiltalt kvinde stak 62-årig seks gange: Jeg frygtede for mit liv

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Kolding

Ny uddeler er SuperBrugsens fjerde på fire år: Nu skal der lidt ro på

Sønderborg

Tiny house-udfordringer vækker debat: Der skal være plads til at hoppe lidt af hamsterhjulet i Sønderborg Kommune

Vejen

Mangler mange dagplejere: - Det kan blive en ærgerlig situation for forældrene, hvis de skal køre langt for at aflevere deres børn

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Sikker sejr over Fredericia: Nu er Ribe-Esbjergs sæson for alvor i gang

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Nu er der ikke kun mangel på medarbejdere: Leveringstid på nye biler og trailere tredoblet - og tæt på umuligt at leje eller købe brugt

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev For abonnenter

Bestyrelsen afskediger forstanderen på Gram Højskole - der er uenighed om retningen

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor tabte SønderjyskE i Aarhus

Haderslev

Husker du køen: På lørdag er det 30 år siden, at Skallebæk åbnede bageri på Teaterstien

Annonce