x
Annonce
Kolding

Efter mere end ti år: Vamdrup aflyser stor julemesse

Messestandene er blandt det udstyr, som er steget kraftigt i pris. Arrangørerne har ikke lyst til at lave en messe, som er en forringet version af tidligere år. Arkivfoto: Michael Drost-Hansen
Vamdrup Julemesse er aflyst efter mere end ti år. Det skyldes blandt andet kraftige prisstigninger på messeudstyr.

Vamdrup: Arrangørerne bag Vamdrup Julemesse melder nu ud, at den årlige julemesse fremover er aflyst. Det sker, efter at messen har eksisteret i mere end 10 år med stor succes.

- Vamdrup Julemesse har i alle årene været en kæmpesucces, og besøgstallet er steget støt gennem årene. Derfor har beslutningen også været svær, fortæller Johnny Rechnagel fra Idunivers.dk i en pressemeddelelse. Idunivers.dk har de seneste år arrangeret julemessen.

- Når vi nu vælger at lukke messen ned, så er det først og fremmest på grund af store prisstigninger på messeudstyr på mere end 60%, og det synes vi ikke er rimeligt at pålægge udstillerne. Vi tror derfor, at det vil blive rigtig svært at få udstillere nok til at lave en spændende messe fremadrettet. De udstillere, vi har spurgt, har i hvert fald ikke været villige til så voldsom en prisstigning, fortæller Tanja Marek, der ligeledes har været med til at arrangere julemessen.

Arrangørerne har forsøgt at finde andre leverandører af messeudstyr, men de har ikke kunnet finde noget billigere. De ser derfor ikke nogen mulighed for, at julemessen kommer tilbage i den samme form, som den har haft.

Grundlaget for messen har været de lokale virksomheder – krydret med udstillere udefra, og den har været et samlingspunkt for Vamdrup. Til sidste års messe kunne børnene møde julemanden, Kolding Musikskole spillede julemusik på scenen, der var modeshow, og børnene kunne komme i hoppe-loppe-land sammen med Vamdrup Gymnastikforening.

På scenen var der altid lokal underholdning med SFO-kor, Handelsforeningens modeshow og optrædender fra Teatergruppen og danseskolen Dance4you, og hvert år blev der også uddelt en pris til Årets Vamdrupper og Årets Virksomhed.

- Stemningen på messen har altid været god. Julemessen har været der, hvor man mødtes med venner, familie, naboer og gode kolleger og fik en god snak, siger Tanja Marek.

Vamdrup Julemesse blev startet i foreningsregi, først af håndbold, så videreført af den nu lukkede forening KOFIV (Kultur- og Fritid I Vamdrup) og blev ved foreningens ophør overtaget af IDunivers.dk tilbage i 2009. Det er også IDunivers.dk der nu meddeler, at der ikke bliver nogen julemesse i år.

- Vi vil her på falderebet sige tusind tak for al den opbakning, vi har fået igennem årene – fra både udstillere og besøgene, siger både Johnny Rechnagel og Tanja Marek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce