Annonce
Kolding

Efter mere end ti år: Vamdrup aflyser stor julemesse

Messestandene er blandt det udstyr, som er steget kraftigt i pris. Arrangørerne har ikke lyst til at lave en messe, som er en forringet version af tidligere år. Arkivfoto: Michael Drost-Hansen
Vamdrup Julemesse er aflyst efter mere end ti år. Det skyldes blandt andet kraftige prisstigninger på messeudstyr.

Vamdrup: Arrangørerne bag Vamdrup Julemesse melder nu ud, at den årlige julemesse fremover er aflyst. Det sker, efter at messen har eksisteret i mere end 10 år med stor succes.

- Vamdrup Julemesse har i alle årene været en kæmpesucces, og besøgstallet er steget støt gennem årene. Derfor har beslutningen også været svær, fortæller Johnny Rechnagel fra Idunivers.dk i en pressemeddelelse. Idunivers.dk har de seneste år arrangeret julemessen.

- Når vi nu vælger at lukke messen ned, så er det først og fremmest på grund af store prisstigninger på messeudstyr på mere end 60%, og det synes vi ikke er rimeligt at pålægge udstillerne. Vi tror derfor, at det vil blive rigtig svært at få udstillere nok til at lave en spændende messe fremadrettet. De udstillere, vi har spurgt, har i hvert fald ikke været villige til så voldsom en prisstigning, fortæller Tanja Marek, der ligeledes har været med til at arrangere julemessen.

Arrangørerne har forsøgt at finde andre leverandører af messeudstyr, men de har ikke kunnet finde noget billigere. De ser derfor ikke nogen mulighed for, at julemessen kommer tilbage i den samme form, som den har haft.

Grundlaget for messen har været de lokale virksomheder – krydret med udstillere udefra, og den har været et samlingspunkt for Vamdrup. Til sidste års messe kunne børnene møde julemanden, Kolding Musikskole spillede julemusik på scenen, der var modeshow, og børnene kunne komme i hoppe-loppe-land sammen med Vamdrup Gymnastikforening.

På scenen var der altid lokal underholdning med SFO-kor, Handelsforeningens modeshow og optrædender fra Teatergruppen og danseskolen Dance4you, og hvert år blev der også uddelt en pris til Årets Vamdrupper og Årets Virksomhed.

- Stemningen på messen har altid været god. Julemessen har været der, hvor man mødtes med venner, familie, naboer og gode kolleger og fik en god snak, siger Tanja Marek.

Vamdrup Julemesse blev startet i foreningsregi, først af håndbold, så videreført af den nu lukkede forening KOFIV (Kultur- og Fritid I Vamdrup) og blev ved foreningens ophør overtaget af IDunivers.dk tilbage i 2009. Det er også IDunivers.dk der nu meddeler, at der ikke bliver nogen julemesse i år.

- Vi vil her på falderebet sige tusind tak for al den opbakning, vi har fået igennem årene – fra både udstillere og besøgene, siger både Johnny Rechnagel og Tanja Marek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce