Annonce
Danmark

Efter milliardopkøb: Sydbank afslutter langvarigt parløb med stort forsikringsselskab

Efter Sydbank har opkøbt Alm. Brand Bank afsluttes samarbejdet med Topdanmark efter 25 års parløb. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydbank og Topdanmark stopper samarbejdet efter 25 år, efter den sønderjyske banks milliardopkøb af Alm. Brand Bank. Parterne er netop blevet enige om betingelserne for afslutningen af samarbejdet, der ærgrer Topdanmark.
Annonce

Finans: I 25 år har Sydbank og Topdanmark kørt parløb, men nu er det slut.

Samarbejdet startede oprindeligt inden for Liv og Pension, men er senere blevet udviddet til også at omfatte et bredt henvisningssamarbejde på skadeforsikring, hvor Sydbank har henvist både private bankkunder og landbrugs- og erhvervskunder til Topdanmark.

Selvom begge parter har været tilfredse med henvisningsaftalen, ophører den nu. Det sker efter Sydbanks nylige opkøb af Alm. Brand Brand, der gør, at den sønderjyske bank fremover vil henvise kunder til Alm. Brand Forsikring i stedet.

- Sydbank har gennemført et strategisk opkøb i bankmarkedet. Derfor slutter vores ellers velfungerende samarbejde med Topdanmark, og sammen med en ny strategisk partner investerer vi i løsninger, der kommer kunderne til gode, udtaler Karen Frøsig, administrerende direktør i Sydbank i en pressemeddelelse.

Topdanmark er ked af at miste Sydbank som samarbejdspartner:

- Det har været et godt samarbejde, som har skabt værdi for både Sydbank, Topdanmark og vores kunder, lyder det fra Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark.

Annonce

Ærgerlig situation

Parterne er blevet enige om at henvisningsaftalen formelt er afsluttet per 31. oktober 2020. Sydbank vil dog fortsat i en periode henvise kunder til Topdanmark, indtil Alm. Brand Forsikring er klar med deres setup til at modtage henvisninger fra Sydbank. Det skal sikre den gode kundeoplevelse i overgangsperioden.

- Det er selvfølgelig en ærgerlig situation for Topdanmark, men vi værdsætter den konstruktive og positive dialog, vi har haft med Sydbank om at afslutte vores samarbejde. Sydbank har været en stærk samarbejdspartner lige til det sidste, siger Peter Hermann i pressemeddelelsen.

Både de fælles privatkunder og erhvervskunder fortsætter efter afslutningen af samarbejdsaftalen både som bankkunder i Sydbank og forsikringskunder i Topdanmark.


Sydbank har gennemført et strategisk opkøb i bankmarkedet. Derfor slutter vores ellers velfungerende samarbejde med Topdanmark

Karen Frøsig, administrerende direktør, Sydbank


Sydbank fik i sidste uge officielt grønt lys til at overtage samtlige aktier, bankkunder og medarbejdere i Alm. Brand Bank, sådan som det blev annonceret den 1. oktober. Sydbank har betalt 1,8 milliarder kroner for Alm. Brands bankforretning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce