Annonce
Sydjylland

Efter mindre end et døgn: Sydjysk folketingskandidat melder sig ud af Stram Kurs

Kim Holmgaard Madsen har meldt sig ud af Stram Kurs efter mindre end 24 timer som folketingskandidat.
Stram Kurs' første sydjyske kandidat, Kim Holmgaard Madsen, har meldt sig ud af partiet, efter mindre end et døgn som folketingskandidat. Partileder Rasmus Paludan er glad for Kim Holmgaard Madsens afsked med partiet.

Valg: Stram Kurs' første sydjyske kandidat til folketingsvalget, Kim Holmgaard Madsen, nåede kun at være folketingskandidat i mindre end 24 timer. Han har nemlig besluttet at melde sig ud af Stram Kurs. Det bekræfter han over for JydskeVestkysten.

Den afgørende årsag er, at han ikke kan blive lovet en plads som spidskandidat i Sydjyllands Storkreds.

- Jeg havde fået at vide, at jeg skulle være spidskandidat, og det er det, jeg har takket ja til. Da det så bliver annonceret, at jeg stiller op, kan jeg ikke få bekræftet, om jeg er spidskandidat, siger han.

Kim Holmgaard Madsen blev ved middagstid tirsdag præsenteret som det yderliggående islamkritiske partis første og indtil videre eneste kandidat i Syd- og Sønderjylland. Stram Kurs-leder Rasmus Paludan har over for JydskeVestkysten tidligere bekræftet, at han selv overvejede at stille op i Sydjyllands Storkreds. Paludan har nu besluttet at stile op i Sjællands Storkreds.

- Jeg kan ikke få at vide, om jeg er spidskandidat eller ej, og det skyldes, at han selv overvejer at stille op hernede, lød det fra Kim Holmgaard Madsen onsdag, før Paludan offentliggjorde, at han ikke stiller op i Syd- og Sønderjylland.

Kim Holmgaard Madsen mener, det var afgørende for ham allerede nu at vide, om han eller Paludan ville blive partiets spidskandidat.

- Jeg har altså brug for at vide, om jeg er nummer et eller syv på listen, siger han.

Stram Kurs

  • Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået opmærksomhed gennem flere demonstrationer, hvor partilederen blandt andet har brændt koraner af og ytret rabiate holdninger om islam.
  • Partiet blev stiftet i 2017 og går ind for forbud mod islam i Danmark.Støtten til og opmærksomheden omkring Stram Kurs er vokset betragteligt, siden der som følge af Paludans demonstrationer på Nørrebro 14. april opstod massive uroligheder.
  • To meningsmålinger fra Megafon og Voxmeter har den seneste uge præsenteret meningsmålinger, der viser, at Stram Kurs kan være på vej mod Folketinget. Mens Megafon-målingen giver Stram Kurs 2,7 procent af stemmerne, viser den seneste voxmeter-måling en tilslutning på 2,4 procent.
  • Målingerne skal dog tages med et gran salt. Den statistiske usikkerhed er på henholdsvis på 1,1 og 0,9 procentpoint, og dermed er det ikke sikkert, at partiet ligger over spærregrænsen, der lyder på to procent af stemmerne.

Useriøst

Det er ikke kun det manglende svar fra Paludan, der gør, at Kim Holmgaard Madsen onsdag har besluttet at droppe Stram Kurs.

- Jeg så også partilederdebatten. Og her havde man også udtalt, at det skulle være mere seriøst. Jeg hørte ikke andet, end at indvandrere skulle ud, og så skulle pengene nok komme. Det er useriøst, siger han og fortsætter:

- Det hele bliver sagt på sådan en useriøs måde. Man kan ikke bare stå på sidelinjen med hænderne i lommen, siger han.

Annonce

Glad Paludan

Det er ikke med ærgrelse, at Stram Kurs-leder Rasmus Paludan må konstatere, at han mister sin sydjyske folketingskandidat.

- Jeg er glad for, at han holdt i 16 timer og ikke 16 dage, siger partilederen til JydskeVestkysten.

Han fortæller, at Kim Holmgaard Madsen onsdag ringede til partiet med et krav om, at han ville være spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Den garanti ville Paludan ikke give ham, og derefter meldte Martin Holmgaard Madsen sig ud af partiet.

Han fortæller desuden, at han ikke personligt selv har været i kontakt med Kim Holmgaard Madsen i løbet af processen, men at det er partimedarbejdere, som har stået for kontakten. Men han afviser, at Martin Holmgaard Madsen skulle være blevet lovet en plads som spidskandidat.

- Man kan ikke komme med ultimative krav til ledelsen, efter man har indgået en aftale om, at man er kandidat. Havde han haft det krav, kunne han sige det, før han blev annonceret som kandidat. Men det gjorde han ikke, siger han.

Paludan afviser samtidig kritikken fra Kim Holmgaard Madsen om, at partilederen fremstod useriøs i partilederdebatterne tirsdag aften.

Kim Holmgaard Madsen har tidligere siddet i Esbjerg Byråd for Dansk Folkeparti og for Liberalt Folkeparti, som han stiftede sammen med sin far, Freddie H. Madsen.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kone konto

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Annonce