Annonce
Esbjerg

Efter mistillid: Jakob May melder sig ud af Socialdemokratiet

Jakob May tager et eventuelt mistillidsvotum i forkøbet og melder sig ud af Socialdemokratiet. Arkivfoto

Medlem af kredsbestyrelsen i Socialdemokratiet Esbjerg, Jakob May, melder sig ud af Socialdemokratiet og skyder samtidig med skarpt.

Annonce

Esbjerg: Aldrig har Jakob May følt sig så meget som socialdemokrat. Alligevel har det markante kredsbestyrelsesmedlem egenhændigt valgt at melde sig ud af Danmarks største parti. Fredag valgte Jakob May nemlig at imødegå den mistillidserklæring, som partimedlem Kenn Schell Andersen har bedt Esbjerg Partiforening om at tage stilling til på en generalforsamling mandag.

Beskeden om udmeldelsen af partiet er sendt til Poul Erik Hansen, formand for Esbjerg partiforening, Kian Soleimann, formand for kredsbestyrelsen, og Socialdemokratiets partikontor i København. Under overskriften " Døden skal have er årsag, og den skal åbenbart hedde Jakob May", motiverer Jakob May sin beslutning, ligesom han analyserer, hvorfor partiet ikke lykkedes med at vinde Venstre borgmesterposten i Esbjerg Kommune. (Læs hele Jakob Mays skrivelse andetsteds i sektionen).

"Jeg har fået oplyst, at der er stillet forslag om udelukkelse af mig fra Socialdemokratiet. Jeg har læst "mistillidsvotummet", og finder det både udokumenteret, usagligt og fejlagtigt. Begrundelsen for udelukkelsen hviler på mine udtalelser til pressen under den netop overståede kommunevalgkamp, hvor det ikke lykkedes for borgmesterkandidat John Snedker at fravriste Venstre kæden og ikke lykkedes for partiformand Poul-Erik Hansen blive valgt, trods en femteplads på listen."

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke har været enig i strategien, og jeg har heller ikke været enig i forhold til valget af spidskandidat. Dette har jeg internt ikke lagt skjul på, men da urafstemningen var overstået rettede jeg ind", hedder det blandt andet i Mays mail.

Sagen kort


  • I oktober oplyste flere kilder til avisen, at Jakob May havde forsøgt at komme igennem med sin kritik og appel om at korrigere kursen i forbindelse med flere "møgsager", inden vælgerne gik til stemmeurnerne. Hans ord faldt dog på stenet grund internt i partiet. Efterfølgende bekræftede han i JydskeVestkysten sin kritik.
  • Jakob May var blandt andet imod højt byggeri i Esbjergs historiske bymidte generelt, dels mod Ungdomsbos høje byggeri på Museumspladsen, ligesom han kritiserede, at byrådskandidat Poul-Erik Hansen (S) samtidig med sit kandidatur også er formand for Arbejdernes Boligforening, der samarbejder med partiets yndlings-aversion Det Faglige Hus om boligprojektet Teglværkskvarteret i Østerbyen.
  • Efter valget udtalte May til avisen, at han mente, at valget burde kalde til selvransagelse i partiet, og at borgmesterkandidat John Snedker ikke burde være i front for partiet for fjerde gang ved næste valg.
Annonce

Vender tilbage

Og videre skriver han, at partiet i Esbjerg bør lave en grundig analyse af både valgkamp og ledelse i partiet, og det skal have en chance, næste gang der er valg.

"Desværre lader det til, at man i stedet har valgt at lede efter syndebukke. Endnu engang. Det er som altid den lokale presse, og denne gang så også undertegnede, som må bære ansvaret for en organisations udygtige ledelse og valgnederlag.

"Der er intet overraskende i denne tilgang. Den er klassisk magthaverisk og nærmest et udtryk for et uomgængeligt reaktionsmønster hos inkompetente mennesker, der får magt og gerne vil fastholde denne. Hvis man ikke får denne kultur ændret, så kan Venstre og resten af det borgerlige Esbjerg tage det ganske roligt op til næste valgt. De vil fortsat have magten i mange år frem.

"Det at skyde postbuddet vil være en træls proces for både mig og partiet. Jeg tager på mig at skabe så megen ro som muligt til det kommende misregimente, og jeg melder mig derfor ud per. dags dato", skiver Jakob May og mere end antyder med et "Hasta la vista. I'll be back", at han på et tidspunkt igen vil søge medlemskab i partiet.

Jakob May sagde forleden i JydskeVestkysten, at han var overbevist om, at hans eksklusion af partiet var tilrettelagt og aftalt. Poul Erik Hansen, formand for Esbjerg partiforening, siger imidlertid i en kort kommentar, at han beklager Jakob Mays udmeldelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Vejen

Håndboldtræningen rykker udendørs

Annonce