Annonce
Haderslev

Efter nabo-kritik: Intet er endnu afgjort

Ægteparret Lene og Jesper Bitch Bierbaum flyttede for nogle år siden til Vojens. De bor cirka en kilometer fra Fuglesøen, hvor de ofte går tur. I løbet af efteråret og vinteren har de arbejdet med en plan, som de er klar til at realisere. Et område af parken skal omdannes til et aktivitetssted for børn og voksne. Det er dog planer, der nu møder modstand fra naboerne. Foto: André Thorup
Lene Bitsch Bierbaum, der sammen med sin mand, Jesper Bitsch Bierbaum, er initiativtager til en plan, der skal skaffe flere aktiviteter til de grønne området ved Fuglesøen, er ked af nabo-kritik. Vi har ikke forsøgt at overrumple nogen, siger hun.

Vojens: - Intet er afgjort. Vi er åbne for alle input. Også kritiske.

Sådan lyder det fra Lene Bitsch Bierbaum, efter at hendes og Jesper Bitsch Bierbaums planer om at skabe flere aktiviteter i Fuglesøparken i det østlige Vojens er stødt på modstand. Flere naboer er bekymrede for udsigten til at få en legeplads, bålhytter, træningsaktiviteter samt på længere sigt en lukket fodboldbane, hockeybane eller en scene til friluftsspil i baghaven. Nabo Lene Diemer Jacobsen på Fuglesøvej kalder planerne for en tivolisering af parken og mener, at parret er gået bag om ryggen på naboerne.

Lene Bitsch Bierbaum beklager, hvis nogle naboer til parken føler sig overrumplede:


Vi kan ikke skrue tiden tilbage, men vi kan gentage, hvad vi sagde dengang, nemlig at alle stadig kan bidrage. Nogle har og har desværre haft en fornemmelse af, at det var et færdigt projekt, og at det var et Lene og Jesper-projekt. Der er og har aldrig været tilfældet.

Lene Bitsch Bierbaum


- Vi har ikke forsøgt at overrumple nogen. Vi har forsøgt at informere så bredt som muligt om de ideer, der ligger, og vi har forsøgt at være så åbne som muligt. Fra begyndelsen. Vi kan ikke skrue tiden tilbage, men vi kan gentage, hvad vi sagde dengang, nemlig at alle stadig kan bidrage. Nogle har og har desværre haft en fornemmelse af, at det var et færdigt projekt, og at det var et Lene og Jesper-projekt. Der er og har aldrig været tilfældet, siger hun.

Annonce

Bestik af alle kommentarer

Lene og Jesper Bitsch Bierbaum fortalte i slutningen af januar i JydskeVeskysten om deres ideer. Samtidig etablerede de Facebook-gruppen”Fuglesøen”, hvor alle fortsat kan komme med kommentarer og ideer. Senest har parret lagt en podcast ud, hvor de fortæller om deres tanker. Facebook-siden har fået mange til tasterne:

- Desværre har naboerne været tilbageholdende, siger Lene Bitsch Bierbaum.

Alle kommentarer er der blevet taget bestik af, og der er også på nuværende tidspunkt rettet til på tegningerne, oplyser Lene Bitsch Bierbaum.

Et borgermøde havde været ideelt. Corona og forsamlingsloft sætter desværre en stopper for at holde et fysisk møde. Lene og Jesper Bitsch Bierbaum overvejer derfor nu at holde et virtuelt møde.

- Vi vil jo gerne i dialog med alle. Parken er hele Vojens’. Men hvis det ikke er et projekt, som man kan se for sig, så giver det ingen mening. Hvis projektet møder massiv kritik, så skal det ikke være. Og endnu engang. Ingenting er besluttet, siger Lene Bitsch Bierbaum, der ærligt indrømmer, at hun og Jesper bliver kede af det, hvis projektet ikke bliver til noget.

- Vi har gjort og gør det bedste for at skabe noget godt for Vojens, og hvis nogen synes, vi har opført os klodsede, så må vi taget det på os. Men vi er altså ikke ude på at tromle nogen, siger hun.

Annonce

Lang vej endnu

Forum Vojens har givet tilsagn om at støtte planerne i Fuglesøparken med 300.000 kroner, mod at initiativtagerne skaffer mindst lige så meget og påtager sig ansvaret for at få den formelle og planmæssige del af projektet på plads. Blandt andet i forhold til Haderslev Kommune, da parken er kommunal. Tilsagnet blev givet, fordi den visionsrapport fra 2015, der ligger til grund for arbejdet i Forum Vojens, indeholder tanker om flere aktiviteter ved Fuglesøen:

- Men der er altså lang vej endnu, og der er intet, der er færdigt eller for sent. På grund af corona har det ikke været muligt at indkalde til et borgermøde, men der kommer jo under alle omstændigheder en proces. Man kan jo ikke ændre på en kommunal grund, uden at kommunen er involveret, understreger formanden for Forum Vojens, Karl Posselt, der samtidig slår fast, at Foum Vojens kun støtter. Planerne kommer fra initiativtagerne, Lene og Jesper Bitsch Bierbaum.

Økonomien

De foreløbige omkostninger for omdannelsen af området ved Fuglesøen beløber sig til 900.000 kroner.

Forum Vojens har givet tilsagn om 300.000 kroner. Lene og Jesper Bitsch Bierbaum skal derfor via fonde og legater skaffe 600.000 kroner. Dette arbejde er i gang.

Lene og Jesper Bitsch Bierbaum fortalte i januar om deres planer bredt i pressen samtidig med, at de etablerede en Facebook-gruppe. Karl Posselt mener ikke, at de kunne have gjort mere.

- Men nu har naboerne så opdaget, at der er gang i noget og har reageret, og det er fint. Dem, der bor med udsigt, har dog ikke alene ejerskab til parken. Jeg forestiller mig, at der er mange i Vojens, der har en holdning til sagen, og igen. Der er stadig lang vej, siger Karl Posselt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce