Annonce
Esbjerg

Efter ny falsk bombetrussel: McDonald's udelukker erstatningskrav mod 11-årig i denne omgang

Lørdag var det anden gang McDonald's i Gjesing ved Esbjerg blev udsat for en bombetrussel, så restauranten og området måtte evakueres. Arkivfoto: Local Eyes
For anden gang på kort tid blev McDonald's i Gjesing udsat for falske bombetrusler i den forgangne weekend. Det går ud over medarbejdere, gæster og indtjeningen, erkender restaurant-ejer, der afviser at lægge sag an i denne omgang, men han ikke vil udelukke civilt søgsmål i fremtiden, hvis det vurderes at have en præventiv effekt.

Esbjerg: For anden gang inden for få måneder måtte McDonald's lørdag aften meget hurtigt tømme hele restauranten i restauranten i Gjesing for gæster og medarbejdere på grund af en indtelefoneret bombetrussel.

Politiet i Esbjerg havde rekvireret specialstyrker langvejs fra, beredskabet var talstærkt tilstede i op til fire timer, og der var lavet en større afspærring omkring Østre Gjesingvej, hvor politi, brandvæsen og ambulancer måtte holde klar, hvis der skulle ske noget,

Samtidig var bombehunde klar til at gennemsøge McDonald's, inden politiets efterforskning konkluderede, at det hele var falsk alarm og grove drengestreger forårsaget af en bare 11-årig dreng.

Den 11-årige kan ikke blive straffet for gerningen, men politiet oplyste efterfølgende til pressen, at McDonalds i Esbjerg kan vælge at søge om erstatningskrav for tabet hos den 11-årige dreng.

Men det gør indehaveren af McDonald's-restauranten ikke i denne omgang.

Annonce

Men det er naturligvis noget, vi ser på med stor alvor, og vi vil undersøge, om sagsanlæg i fremtiden kan have en præventiv effekt.

Michael John Munk Kristiansen, franchisetager, McDonald's, Esbjerg og Varde

Medarbejdere, gæster og indtjening

Heller ikke, selv om han betegner det som en mere end jævn træls oplevelse – og ikke mindst set i lyset af, at en 13-årig pige i juni også ringede til restauranten i Gjesing med en bombetrussel. Dengang var det telefonsporing, der ledte politiet til pigen.

I stedet siger Michael John Munk Kristiansen, som ejer de tre McDonald's-restauranter i Esbjerg samt den i Varde, at han vil overvejesagsanlæg ved lignende sager i fremtiden, hvis McDonald’s vurderer, at det kan have en forebyggende effekt.

- Jeg agter ikke at indlede en sag mod drengen. Han er uden tvivl blevet meget forskrækket over konsekvenserne af sin handling. Når det er sagt, så er en bombetrussel en voldsom oplevelse for både medarbejdere og gæster, ligesom det selvfølgelig går ud over restaurantens indtjening. Det er naturligvis noget, vi ser på med stor alvor, og vi vil undersøge, om sagsanlæg i fremtiden kan have en præventiv effekt, siger Michael John Munk Kristiansen.

Udover McDonald's' tab på indtægt den pågældende aften koster det også ét stort samlet beløb i skattekroner at sende alarmberedskabet ud til en så alvorlig trussel, selv om det viser sig at være ingenting.

- Man skal virkelig tænke konsekvenserne igennem og hvilket apparat, man sætter i gang, lød det efterfølgende fra politiets vagtchef Bjørn Pedersen til BT.

Han oplyste også, at den 11-årig drengs handling også ville blive en sag for de sociale myndigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];