Annonce
Esbjerg

Efter ny falsk bombetrussel: McDonald's udelukker erstatningskrav mod 11-årig i denne omgang

Lørdag var det anden gang McDonald's i Gjesing ved Esbjerg blev udsat for en bombetrussel, så restauranten og området måtte evakueres. Arkivfoto: Local Eyes
For anden gang på kort tid blev McDonald's i Gjesing udsat for falske bombetrusler i den forgangne weekend. Det går ud over medarbejdere, gæster og indtjeningen, erkender restaurant-ejer, der afviser at lægge sag an i denne omgang, men han ikke vil udelukke civilt søgsmål i fremtiden, hvis det vurderes at have en præventiv effekt.

Esbjerg: For anden gang inden for få måneder måtte McDonald's lørdag aften meget hurtigt tømme hele restauranten i restauranten i Gjesing for gæster og medarbejdere på grund af en indtelefoneret bombetrussel.

Politiet i Esbjerg havde rekvireret specialstyrker langvejs fra, beredskabet var talstærkt tilstede i op til fire timer, og der var lavet en større afspærring omkring Østre Gjesingvej, hvor politi, brandvæsen og ambulancer måtte holde klar, hvis der skulle ske noget,

Samtidig var bombehunde klar til at gennemsøge McDonald's, inden politiets efterforskning konkluderede, at det hele var falsk alarm og grove drengestreger forårsaget af en bare 11-årig dreng.

Den 11-årige kan ikke blive straffet for gerningen, men politiet oplyste efterfølgende til pressen, at McDonalds i Esbjerg kan vælge at søge om erstatningskrav for tabet hos den 11-årige dreng.

Men det gør indehaveren af McDonald's-restauranten ikke i denne omgang.

Annonce

Men det er naturligvis noget, vi ser på med stor alvor, og vi vil undersøge, om sagsanlæg i fremtiden kan have en præventiv effekt.

Michael John Munk Kristiansen, franchisetager, McDonald's, Esbjerg og Varde

Medarbejdere, gæster og indtjening

Heller ikke, selv om han betegner det som en mere end jævn træls oplevelse – og ikke mindst set i lyset af, at en 13-årig pige i juni også ringede til restauranten i Gjesing med en bombetrussel. Dengang var det telefonsporing, der ledte politiet til pigen.

I stedet siger Michael John Munk Kristiansen, som ejer de tre McDonald's-restauranter i Esbjerg samt den i Varde, at han vil overvejesagsanlæg ved lignende sager i fremtiden, hvis McDonald’s vurderer, at det kan have en forebyggende effekt.

- Jeg agter ikke at indlede en sag mod drengen. Han er uden tvivl blevet meget forskrækket over konsekvenserne af sin handling. Når det er sagt, så er en bombetrussel en voldsom oplevelse for både medarbejdere og gæster, ligesom det selvfølgelig går ud over restaurantens indtjening. Det er naturligvis noget, vi ser på med stor alvor, og vi vil undersøge, om sagsanlæg i fremtiden kan have en præventiv effekt, siger Michael John Munk Kristiansen.

Udover McDonald's' tab på indtægt den pågældende aften koster det også ét stort samlet beløb i skattekroner at sende alarmberedskabet ud til en så alvorlig trussel, selv om det viser sig at være ingenting.

- Man skal virkelig tænke konsekvenserne igennem og hvilket apparat, man sætter i gang, lød det efterfølgende fra politiets vagtchef Bjørn Pedersen til BT.

Han oplyste også, at den 11-årig drengs handling også ville blive en sag for de sociale myndigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce