Annonce
Regionalt

Efter ny smittestigning: Billund er suveræn corona-topscorer

I Syd- og Sønderjylland er Billund Kommune hårdest ramt af coronavirus, efter smittetallet de seneste dage er steget markant. Arkivfoto: André Thorup
Billund er fortsat corona-højdespringeren blandt de syd- og sønderjyske kommuner, efter smittetallet på ny er steget fra mandag til tirsdag. Kun to af landsdelens kommuner har nu kritisk mange smittede.
Annonce

Status: De røde alarmklokker ringer fortsat i Billund Kommune, der suverænt er hårdest ramt i det syd- og sønderjyske, efter antallet af smittede med coronavirus på ny er steget.

Kommunen er gået fra 26 til 30 nye smittede de seneste syv dage siden mandag. Det svarer til 103 smittede per 100.000 indbyggere og er langt over myndighedernes kritiske grænse på 30.

Bedre ser det ud i resten af landsdelen, hvor smittetallene de seneste dage er faldet mærkbart. Det gælder blandt andet i Kolding, som det seneste døgn er gået fra 31 til 23 nye smittede.

Smittetal tirsdag den 13. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er mandagens tal)

Varde: 5 (6)

Esbjerg: 26 (25)

Fanø: 0 (0)

Billund: 30 (26)

Vejen: 12 (11)

Kolding: 23 (31)

Haderslev: 10 (10)

Tønder: 4 (3)

Aabenraa: 7 (6)

Sønderborg: 36 (36)

Kilde: Statens Serum Institut

Dermed er det nu kun Sønderborg, der udover Billund har kritisk mange smittede. Esbjerg, Vejen og Kolding er dog fortsat på bekymringslisten med over 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Fra mandag til tirsdag er antallet af nye smittede steget med et enkelt tilfælde i Esbjerg, Vejen, Tønder og Aabenraa, mens Sønderborg og Haderslev bevarer status quo. I Varde er smitten omvendt faldet med et enkelt tilfælde.

Sammen med Langeland er Fanø fortsat den eneste kommune i landet uden nye smittetilfælde de seneste syv dage.

Annonce

Kontakttallet stiger

For tredje dag i træk er der på landsplan konstateret under 400 nye smittetilfælde, viser tirsdagens coronaopdatering fra Statens Serum Institut. Tirsdag er der således 290 nye smittede, hvilket er et fald i forhold til mandag, hvor antallet var 389.

Det lave antal kan hænge sammen med, at der i øjeblikket bliver testet markant færre personer end for bare nogle få uger siden. Hvor der tidligere er blevet foretaget over 50.000 test om dagen, er der det seneste døgn kun blevet foretaget 29.670 prøver.


Dermed er det nu kun Sønderborg, der udover Billund har kritisk mange smittede.


Selvom antallet af smittede falder, er kontakttallet i Danmark nu steget fra 0,8 til 1,0. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke tirsdag (S) på Twitter. Når kontakttallet er på 1,0, betyder det, at hver smittede person smitter én anden. Det vil sige, at pandemien hverken er aftagende eller tiltagende.

Fra mandag til tirsdag er antallet af indlagte faldet med fire, så der nu i alt er 103 patienter indlagt. Heraf ligger 19 på en intensivafdeling og 14 i respirator.

Der er sket tre nye coronarelaterede dødsfald siden søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce