Annonce
Kolding

Efter nye klager over Marina City: Kolding Erhvervshavn tripper for at få klarhed over sin fremtid

Der hersker i øjeblikket stor usikkerhed om, hvad det grønne inddæmmede areal kaldet Alaska (i forgrunden) samt arealer langs Trindholmsgade og åen skal bruges til i fremtiden -  og nu bliver flytningen af Kolding Lystbådehavn på norsiden af havnebassinet forsinket. Det hele påvirker udviklingen på Kolding Erhvervshavn negativt. Foto: Kolding Kommune
Nye klager over Marina City øger uvisheden om fremtiden på Kolding Erhvervshavn. Havnedirektøren forudser, at havnens udvikling bliver skadet mere og mere i takt med manglende klarhed om, hvad og hvornår arealerne kan anvendes til.

Kolding: På havnekontoret på Jens Holms Vej skaber nye klager over Kystdirektoratets og Kolding Kommunes tilladelser til anlæg af havnebydelen Marina City bekymring.

De betyder nemlig, at Kolding Sejlklub med sine cirka 500 både nu først kan flytte væk tidligst et år senere end hidtil antaget - og dermed blokerer for erhvervshavnens muligheder for at udvide på den nuværende lystbådehavns arealer.

- Man skal huske, at Kolding Erhvervshavn i henhold til byrådets beslutning fra november sidste år skal afstå en ordentlig luns jord til byudvikling på sydkajen langs Trindholmsgade samt det inddæmmede areal, som vi kalder Alaska. Hvis vi ikke har nogle erstatningsarealer at råde over, så begynder det at blive kritisk for havnens udvikling, siger havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen.

Annonce

I stå

Han fortæller, at usikkerheden om fremtiden allerede længe har påvirket erhvervshavnens udvikling - og det forstærkes kun af, at flytningen af lystbådehavnen nu er sat på pause til tidligst i 2024.

- Langs Trindholmsgade er udviklingen gået i stå, fordi man ikke ved, hvad der skal ske og hvornår. Hvis der var noget, jeg gerne ville lave lynhurtigt, så var det en plan for, hvordan havnen skal transformeres.

- Men det kan jeg ikke, før Merete Dissing og hendes svende melder ud, siger havnedirektøren med henvisning til, at by- og udviklingsforvaltningen med direktør Merete Dissing i spidsen er i gang med at finde svaret på, hvad kommunen vil bruge de politisk inddragede byudviklingsarealer bl.a. langs Trindholmsgade til.Hvis vi ikke har nogle erstatningsarealer at råde over, så begynder det at blive kritisk for havnens udvikling.

Anders Vangsbjerg Sørensen, havnedirektør- Vi har heller ikke styr på, hvornår kommunen vil have jorden og hvilken jord, der præcist er tale om - og nok så vigtigt, om kommunen vil betale for den. Og det er nok så centralt, fordi jeg har en forventning om, at den jord, vi skal afstå, skal bruges til at finansiere udviklingen på nordhavnen. Så hvis jeg kunne have trykket på startknappen for et år siden, havde jeg gjort det, siger Anders Vangsbjerg.

Annonce

Lover løsning

Han forsikrer, at Kolding Sejlklub ikke skal frygte at blive forvist fra lystbådehavnen, før en ny marina er klar til sejlerne på sydsiden af fjorden.

- Vi klipper ikke fortøjningerne. Men der skal findes en løsning, og det skal være en løsning, som Kolding Kommune, Kolding Lystbådehavn og Kolding Havn skal finde i fællesskab, så erhvervshavnen ikke kommer i pladsmangel, bebuder Anders Vangsbjerg.


Annonce
Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Sydjylland For abonnenter

Hyldest til rod på gulvet!

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Kolding

Har aldrig været lavere: Markant færre husejere i Kolding ramt af indbrud

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Haderslev

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce