Annonce
Kolding

Efter nye klager over Marina City: Kolding Erhvervshavn tripper for at få klarhed over sin fremtid

Der hersker i øjeblikket stor usikkerhed om, hvad det grønne inddæmmede areal kaldet Alaska (i forgrunden) samt arealer langs Trindholmsgade og åen skal bruges til i fremtiden -  og nu bliver flytningen af Kolding Lystbådehavn på norsiden af havnebassinet forsinket. Det hele påvirker udviklingen på Kolding Erhvervshavn negativt. Foto: Kolding Kommune
Nye klager over Marina City øger uvisheden om fremtiden på Kolding Erhvervshavn. Havnedirektøren forudser, at havnens udvikling bliver skadet mere og mere i takt med manglende klarhed om, hvad og hvornår arealerne kan anvendes til.

Kolding: På havnekontoret på Jens Holms Vej skaber nye klager over Kystdirektoratets og Kolding Kommunes tilladelser til anlæg af havnebydelen Marina City bekymring.

De betyder nemlig, at Kolding Sejlklub med sine cirka 500 både nu først kan flytte væk tidligst et år senere end hidtil antaget - og dermed blokerer for erhvervshavnens muligheder for at udvide på den nuværende lystbådehavns arealer.

- Man skal huske, at Kolding Erhvervshavn i henhold til byrådets beslutning fra november sidste år skal afstå en ordentlig luns jord til byudvikling på sydkajen langs Trindholmsgade samt det inddæmmede areal, som vi kalder Alaska. Hvis vi ikke har nogle erstatningsarealer at råde over, så begynder det at blive kritisk for havnens udvikling, siger havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen.

Annonce

I stå

Han fortæller, at usikkerheden om fremtiden allerede længe har påvirket erhvervshavnens udvikling - og det forstærkes kun af, at flytningen af lystbådehavnen nu er sat på pause til tidligst i 2024.

- Langs Trindholmsgade er udviklingen gået i stå, fordi man ikke ved, hvad der skal ske og hvornår. Hvis der var noget, jeg gerne ville lave lynhurtigt, så var det en plan for, hvordan havnen skal transformeres.

- Men det kan jeg ikke, før Merete Dissing og hendes svende melder ud, siger havnedirektøren med henvisning til, at by- og udviklingsforvaltningen med direktør Merete Dissing i spidsen er i gang med at finde svaret på, hvad kommunen vil bruge de politisk inddragede byudviklingsarealer bl.a. langs Trindholmsgade til.Hvis vi ikke har nogle erstatningsarealer at råde over, så begynder det at blive kritisk for havnens udvikling.

Anders Vangsbjerg Sørensen, havnedirektør- Vi har heller ikke styr på, hvornår kommunen vil have jorden og hvilken jord, der præcist er tale om - og nok så vigtigt, om kommunen vil betale for den. Og det er nok så centralt, fordi jeg har en forventning om, at den jord, vi skal afstå, skal bruges til at finansiere udviklingen på nordhavnen. Så hvis jeg kunne have trykket på startknappen for et år siden, havde jeg gjort det, siger Anders Vangsbjerg.

Annonce

Lover løsning

Han forsikrer, at Kolding Sejlklub ikke skal frygte at blive forvist fra lystbådehavnen, før en ny marina er klar til sejlerne på sydsiden af fjorden.

- Vi klipper ikke fortøjningerne. Men der skal findes en løsning, og det skal være en løsning, som Kolding Kommune, Kolding Lystbådehavn og Kolding Havn skal finde i fællesskab, så erhvervshavnen ikke kommer i pladsmangel, bebuder Anders Vangsbjerg.


Annonce
Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Svinepesten rykker tættere på den danske grænse: Risikoen er lille, men konsekvenserne er kolossalt store

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Varde

Varehus får bøde på 20.000 kroner for beskidt køler til frugt og grønt: Den var ellers lige skilt ad og desinficeret

Haderslev

Svømmehal i Haderslev: Der går stadig nogle år før første dukkert

Nordtyskland

Kvinde blev voldtaget og dræbt: Ægtemand får otte års fængsel

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Han var strandet i Cameroun: Forsvarsprofil misser endnu en SønderjyskE-kamp

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Kræft satte Bennos drøm på standby: Nu har han åbnet sin ølbutik

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Aabenraa

Konkursbo redder fem ansatte: 17 fik torsdag en fyreseddel

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Vejen

Lokalarkivets mand: Skrot det forslag

Annonce