Annonce
Sport

Efter nyt udbrud: Würtz klar til en dag i kaffeklubben

Christian Hartmann/Reuters
Mads Würtz Schmidt kom igen med i et langt udbrud, men heller ikke denne gang fik gruppen stort nok forspring.

Mads Würtz Schmidt har tiltrukket sig masser af opmærksomhed og har fået lov at arbejde hårdt i sit første Tour de France.

Onsdag var den 25-årige Katusha-rytter på ny i udbrud, da han sammen med Tim Wellens, Toms Skujins og Simon Clarke slap afsted på den kuperede 5. etape til Colmar.

Hullet blev dog aldrig særlig stort, for især Bora med den senere etapevinder Peter Sagan på holdet havde en interesse i, at feltet kom samlet til mål.

Men trods forgæves slid har danskeren alligevel en fest i den franske sommer.

- Det kan godt være, at jeg led lidt og var den første, der blev sat på stigningen. Men jeg synes, jeg havde en fed dag alligevel.

- Jeg sagde inden etapen, at det ville være fifty-fifty, om udbruddet fik lov at holde eller ej. Hvis man ikke opsøger heldet, så får man det ikke. Jeg synes bare, det er fedt at køre Tour de France, siger Mads Würtz Schmidt.

Mens onsdag igen bød på en del tv-tid, regner han med, at det bliver i den mere anonyme ende af feltet, han skal tilbringe torsdagens barske bjergetape.

Würtz forventer, at han gennemfører etapen i en af de såkaldte "gruppettoer", grupper af ryttere, der samler sig bagest og sørger for at komme i mål inden for tidsgrænsen.

- Den bliver led, allerede fra starten bliver det hårdt. Man skal hive sig med op over første bjerg sammen med feltet, og derfra kan man nok finde en gruppetto at komme i mål med.

- Det er nok ikke der, jeg skal grave alt for dybt. Det kan godt være, det bliver kaffeklubben i morgen (torsdag, red.), siger Würtz.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce