Annonce
Sønderborg

Efter oliebrand: Produktionen ligger stille på Essentia

Det var i den grå bygning, at branden opstod onsdag aften. Foto: Katrine Lund Walsted
Ingrediensvirksomheden Essentia kan ikke producere efter branden onsdag aften. Direktør Asger Jacobsen håber, at produktionen kan komme op at køre i begyndelsen af august efter en planlagt sommerlukning.

Gråsten: På fabrikken Essentia i industrikvarteret i Gråsten er man ved at undersøge, hvad der skete onsdag aften, da der udbrød en brand i en pumpe og en rørledning i fyrrummet.

- Heldigvis skete der ingen personskade. Det er det allervigtigste. Vi ved, at branden brød ud i vores fyrrum, og vi er nu ved at klarlægge de nærmere omstændigheder. Branden blev hurtigt opdaget, og alle medarbejdere gjorde det, de skulle til punkt og prikke. Brandvæsnet kom hurtigt, så vi fik minimeret skaderne så meget som muligt. Så efter omstændighederne er skaderne begrænset, siger Asger Jacobsen, der er direktør.

Branden bredte sig fra fyrrummet til et værksted ved siden af samt til kontorer ovenpå.

Annonce
Syv brandværn blev tilkaldt til fabrikken på Sundsnæs. Foto: Katrine Lund Walsted

Roser medarbejdere og brandværn

På grund af skaderne ligger produktionen stille på Essentia. På fabrikken bliver der produceret ingredienser til blandt andet fødevarer som kødprodukter, sovse, supper og bouillon.

- Produktionen ligger stille nu, men vi var på vej til en nedlukning de næste to uger. Jeg håber, at fabrikken er klar til at komme op at køre til den planlagte opstart i august, siger Asger Jacobsen.

Branden brød ud klokken 19.47, og ud over Sønderborg Brand & Redning blev Gråsten Frivillige Brandværn, Broager Frivillige Brandværn, Egernsund Frivillige Brandværn, Rinkenæs Frivillige Brandværn og tankbil fra Ullerup Frivillige Brandværn tilkaldt. Desuden var Aabenraa Brandvæsen tilkaldt med deres skæreslukker. Der var på intet tidspunkt risiko for, at branden ville brede sig. I alt var 45 brandmænd på stedet.

- Jeg er meget glad for den meget hurtige og professionelle reaktion fra vores medarbejdere og de lokale brandværn, som helt sikkert har begrænset skaden. Det kunne være gået meget værre, slutter Asger Jacobsen.

De sidste brandbiler forlod fabrikken ved midnatstid, og der har været en brandvagt på stedet hele natten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];