Annonce
Tønder

Efter opsigelse: Erhvervsrådets formand trækker sig

Direktør for Tønder-virksomheden Abtek, Henning Nielsen, har været med lige siden Tønder Erhvervsråd blev stiftet i 2014. Torsdag eftermiddag trak han sig fra formandsposten. Foto: Hans Christian Gabelgaard
Henning Nielsen har med øjeblikkelig virkning valgt at stoppe som formand for Tønder Erhvervsråd. Baggrunden skal findes i det aktuelle forløb op til vækst- og udviklingsdirektør Lene Grønnings fratrædelse.

TØNDER: I kølvandet på Lene Grønnings afgang som vækst- og udviklingsdirektør i Tønder Kommune skal Tønder Erhvervsråd have ny formand. Direktør Henning Nielsen, der har været med i erhvervsrådet fra starten, og stået i spidsen for det siden 2013, har med øjeblikkelig virkning valgt at trække sig.

- Jeg kan slet ikke forlige mig med forløbet omkring Lene Grønnings fratrædelse. Hun var erhvervslivet mand. På trods af flere konstruktive forslag fra vores side, må jeg blot konstatere, at kommunen ikke har været indstillet på at køre projekter på tværs, udtaler Henning Nielsen.

Overfor JydskeVestkysten pegede han torsdag aften blandt andet på, at erhvervsrådet havde foreslået Lene Grønning til at stå i spidsen for både Zeppelin-satsningen og den ledige direktørpost for Tøndermarsk Initiativet.

- Lene Grønning ville efter vores opfattelse gerne, men kommunen var ikke med på vores udspil, siger Henning Nielsen.

Annonce
De konturer, der p.t. tegner sig for et fremtidigt samarbejde, er sammenlignet med det setup, vi satte Lene Grønning i spidsen for, både uambitiøse og utilstrækkelige. Det kan jeg ganske enkelt ikke stå inde for.

Henning Nielsen, direktør, ny forhenværende formand for Tønder Erhvervsråd

Ventede en uge

Allerede for mere end en uge siden, da Lene Grønnings opsigelse blev kendt, overvejede Henning Nielsen sin fremtid som formand. Men efter en drøftelse med sin næstformand, Bo Kjelkvist, besluttede han at afvente torsdagens møde i erhvervsrådet.

- Men her kom der intet, der fremadrettet virkede spændende. De konturer, der p.t. tegner sig for et fremtidigt samarbejde, er sammenlignet med det setup, vi satte Lene Grønning i spidsen for, både uambitiøse og utilstrækkelige. Det kan jeg ganske enkelt ikke stå inde for, siger Henning Nielsen.

Senere på dagen tog han konsekvensen. Henning Nielsen trækker sig samtidig fra de poster, der er direkte afledt af hans formandspost i Tønder Erhvervsråd. Det gælder hans bestyrelsesposter i Vækstråd Tønder, Business Region Esbjerg, den koordinerende styregruppe for Tøndermarsk initiativet samt ”Virksomheder og Børn og Skoleforvalting i dialog”.

Næstformand Bo Kjelkvist er fra dags dato fungerende formand for Tønder Erhvervsråd, og indtræder i den fratrædende formands øvrige bestyrelsesposter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce