Annonce
Esbjerg

Efter otte dages eftersøgning: Rapper er blevet anholdt

Rapperen Jamaika med det borgerlige navn Sharmarke Omar Ali er blevet anholdt. På billedet ses han optræde på Roskilde Festival i 2016. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Esbjerg: Efter otte dages eftersøgning har politiet anholdt 24-årige Sharmarke Omar Ali, der også er kendt som rapper under navnet Jamaika. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag aften på Twitter.

Sharmarke Omar Ali er født og opvokset i Vejle og blev efterlyst af politiet den 19. november. Han er mistænkt for at stå bag et stikkeri i Esbjerg den 6. oktober, hvor et 23-årigt offer blev lettere kvæstet.

Selv efter Sharmarke Omar Ali blev efterlyst, var han i høj grad aktiv på det sociale medie Instagram. I et af sine opslag hånede han ligefrem ordensmagten ved at poste et billede, hvor han sidder på kølerhjelmen af en politibil. Billedet har hashtagget #EfterSpurgt.

Nu er det dog lykkedes politiet at finde frem til og anholde den 24-årige mand. Det forventes, at han vil blive fremstillet i et grundlovsforhør i løbet af torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Prisfest hos de frivillige

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Vejen

Biltyven måtte lade bil være bil

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce