Annonce
Sønderborg

Efter overfald på 18-årig fodbolddommer i Egernsund: DBU bør straffe diskriminerende adfærd hårdere

En spiller fra Egernsund KIF blev idømt seks spilledages karantæne for at have overfuset en 18-årig kvindelig fodbolddommer. Billedet er fra en gammel artikel, og har ikke noget med den nye sag at gøre Arkivfoto: Claus Thorsted
Efter at en 18-årig kvindelig fodbolddommer blev overfaldet under en kamp i Egernsund, foreslår DBU’s Governance- og Udviklingskomité en række retningslinjer, som skal beskytte dommerne. Forslagene skal nu drøftes
Annonce

SØNDERJYLLAND: Efter at den 18-årige fodbolddommer Julie Alsbro fra Aabenraa blev overfuset under en kamp i fodboldens serie 4 mellem Egernsund KIF og Egen UI, foreslår DBU's Governance- og Udviklingskomité nu en række retningslinjer, som skal beskytte fodboldommerne.

- I Governance- og Udviklingskomiteen fordømmer vi alle former for vold og diskrimination – både på og uden for banen. Ingen i dansk fodbold skal udsættes for en sådan behandling, som den unge fodbolddommer har været udsat for. Vi opfordrer derfor DBU til at iværksætte yderligere for at undgå lignende sager i fremtiden, udtaler formand for DBU's Governance- og Udviklingskomité, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Under kampen mellem Egernsund KIF og Egen UI på Egernsund Stadion lørdag 5. september blev hun både kaldt "fucking ringe" og "møgluder" af en spiller fra Egernsund. Hun blev også fysisk overfaldet. Da manden var ved at forlade banen, efter at have fået sit andet gule kort for brok, skubbede og spyttede han nemlig på hende.

Udover Helle Thorning-Schmidt bakker formanden for DBU's etiske udvalg, Birgitte Ladefoged, også op om forslaget fra udvalget.

Annonce

Vil have hårdere straffe

Konkret opfordrer Governance- og Udviklingskomiteen samt DBU’s Etiske Udvalg til, at DBU’s bestyrelse og DBU’s lokalunioner, at man skal arbjde for at skabe et gennemsnigtigt og ensartet sanktionssystem i hele landet, hvor der er sammenhæng mellem forbrydelse og straf.

Derudover foreslår udvalget, at dommerne skal kunne være part i strafudmålingen, og når det er relevant have mulighed for at anke sagen, ligesom de foreslår, at diskriminerende adfærd mod dommere skal kunne straffes hårdere.

Til slut foreslår de, at DBU bør undersøge muligheden for at sanktionere hele hold eller klubber, hvis en eller flere spillere gentagne gange begår diskriminerende eller voldelige overtrædelse.


Ingen i dansk fodbold skal udsættes for en sådan behandling, som den unge fodbolddommer har været udsat for.

Helle Thorning-Schmidt, formand for DBU's Governance- og Udviklingskomité samt tidl. statsminister (S)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce