Annonce
Esbjerg

Efter politisk budget-ballade: Cykelhold sender Headspace Esbjerg helt i mål

Headspace Esbjerg modtager 125.000 kroner fra det lokale cykelhold Team X. fra venstre ses Brian Rosendahl Sandbæk, Søren Copsø, Tommy Køhler og Mathilde Bonde. Foto: PR
Headspace Esbjerg, som blev en politisk varm kartoffel umiddelbart efter sommers budgetforlig i Esbjerg Byråd, kommer nu hele vejen i mål med en stor donation fra cykelholdet Team X.

Esbjerg: Cykelholdet Team X, hvis medlemmer cykler for at støtte børn og unge i lokalområdet med særlige behov, har kastet sine midler fra årets kampagne ind i redningsaktionen for Headspace Esbjerg.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Team X og Headspace Esbjerg.

Headspace kom i klemme i budgetforhandlingerne, da der ikke var penge nok i de kommunale budgetter til at forlænge aftaler med eksterne samarbejdspartnere, og de 600.000 kroner, som Headspace får ved siden af kommunalt husly på Tobakken, faldt bort.

Annonce

Det fik først Headspace til at reagere og sidenhen også lokale politikere samt forhenværende statsminister og Esbjerg-dreng, Poul Nyrup Rasmussen, der som  protektor for Headspace bad byrådet om at få rodet bod på fejlen.

Det skete, da Social & Arbejdsmarkedsudvalget enedes om at tildele Headspace Esbjerg 250.000 kroner fra en pulje af midler til imødegåelse af såkaldte uforudsete ansøgninger.

Redningskrans med flere

Nu har Team X så valgt at donere 125.000 kroner til Headspace Esbjerg, og det betegner Søren Copsø, lederen af Headspace i Esbjerg, som en kærkommen gave til sikring af driften af centeret i 2022 både rent økonomisk, ligesom han anser donationen som en anerkendelse af indsatsen for de unge i Esbjerg og omegn.

Om Headspace

Headspace er et gratis landsdækkende, anonymt rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan de komme med alle problemer. De kan komme ind fra gaden og få hjælp.

- Med den flotte donation fra Team X Cykelholdet er Headspace på plads med økonomien gældende 2022. Og vores redningskrans er en bred vifte af kommunale kroner, fondsmidler og andre eksterne bidragydere, der viser, at byen agerer samlet og viser et bredt ejerskab for Headspace, de unge, uddannelsesmiljøerne og virksomhederne i Esbjerg, siger Søren Copsø i pressemeddelelsen, hvor han samtidig refererer til medfinansieringen fra Staten, region Syddanmark og store nationale erhvervsselskaber.

Annonce

Vi var ikke i tvivl

Om valget af Headspace Esbjerg, siger Tommy Køhler på vegne af Team X Cykelholdet.

- Vi synes Headspace er et knaldgodt tilbud til unge mennesker, der har brug for at få vendt de problemstillinger, der tynger i en hverdag præget af krav om præstationer og familiære omstillinger.

- Og da vi så, at der var brug for økonomisk støtte til projektets fortsættelse i 2022 og frem, var vi ikke i tvivl om, at her kunne vi og vores penge gøre en forskel til stor glæde for unge mennesker – både de der går i skole og de der er under uddannelse. Derfor har vi i år valgt at støtte op med en donation på 125.000 kroner, lyder det fra Køhler.


Annonce
Esbjerg For abonnenter

Heini har 'Heldets Kiosk': Endnu en heldig spiller vinder en million kroner på en ellers værdiløs lottokupon

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Esbjerg

Kunstmuseum inviterer til julegaveworkshop

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce