Annonce
Tønder

Efter rådgiver-fyring: Svært at overskue konsekvenserne

Anette Abildgaard Larsen var én af tre politikere, der ikke stemte for at opsige samarbejde med Friis & Moltke. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Anette Abildgaard Larsen var én af kun tre medlemmer af kommunalbestyrelsen, der torsdag aften ikke bakkede op om fyringen af Friis & Moltke. Hun frygter, at opsigelsen kan ende som endnu en dårlig sag for Tønder.
Annonce

TØNDER/SKÆRBÆK: I byrådssalen torsdag aften var der bred politik enighed om at opsige samarbejde med Friis & Moltke. 27 stemte for, Claus Hansen (LA) stemte imod, mens Jens Møller (løsgænger) og Anette Abildgaard Larsen (C) undlod at stemme.

Anette Abildgaard Larsen begrunder sit valg med, at der er tale om en meget uoverskuelig sag.


Jeg tror, det kan blive endnu en rigtig dårlig sag for Tønder Kommune. Friis & Moltke er et velanset firma.

Anette Abildgaard Larsen, medlem af kommunalbestyrelsen for Det konservative Folkeparti, Lydersholm


- Almindelige mennesker har ikke en jordisk chance for at gennemskue, hvad det får af konsekvenser, når vi opsiger samarbejdet. Det er en meget speget affære, og der er tilsyneladende meget, man ikke har styr på. Jeg tror, det kan blive endnu en rigtig dårlig sag for Tønder Kommune. Friis & Moltke er et velanset firma, påpeger Anette Abildgaard Larsen.

Annonce

Kold luft

Senest siden foråret, da problemerne omkring byggeriet begyndte at tårne sig op, har det været en kendt sag, at samspillet mellem Tønder Kommune som bygherre og Friis & Moltke som totalrådgiver har været problematisk. At samarbejdet nu ender med en fyring, er resultatet af to hasteindkaldte møder i økonomiudvalget i den forløbne uge samt et ekstraordinært lukket dagsordenspunkt på torsdagens møde i kommunalbestyrelsen.

Punktet blev først sat på dagsorden en time før mødestart, hvilket ifølge Jens Møller var alt for kort frist til at sætte sig ind i sagen. Derfor stemte han blankt.

Annonce

En fejl

At der blev holdt et møde bag lukkede døre i økonomiudvalget med Friis & Moltke på dagsorden var i øvrigt så hemmeligt, at det ikke nåede ud til offentlighedens kendskab. Mødet fremgik således ikke af udvalgets mødekalender.

- Det var en fejl, som nu er rettet, erkender kommunaldirektør Klaus Liestmann, og henviser til, at Tønder Kommune nu har offentliggjort en fyldestgørende sagsfremstilling på en dagsorden til et kommende udvalgsmøde.

Annonce

Ikke klogt

Anette Abildgaard Larsen siger, at hun under afstemningen i byrådssalen undrede sig over, at der ikke var flere, der delte hendes betænkeligheder.

- Men jeg må jo konkludere, at dem, der stemte for, har kunnet overskue konsekvenserne, siger hun.

LA's Claus Hansen er ikke i tvivl om, at fyringen af Friis & Moltke kan ende med at blive en bekostelig affære.

- Den kloge narrer den mindre kloge. Og vi har ikke været særlig kloge i denne sag, og det kommer vi så til at betale kassen for, siger han.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce