x
Annonce
Billund

Efter røveri: Brians kunder bakker op om butikken

Både i butikken og på Facebook er der stor opbakning til købmand Brian Duedal efter torsdagens røveri. Det hjælper på svære dage og giver ham lyst til at fortsætte. Foto: Chresten Bergh

Fredagen igennem kom der måske lidt flere kunder. Alle ville høre, hvordan det stod til. Og give deres opbakning til købmanden og hans folk.

Stenderup-Krogager: Kunderne bakkede hele fredagen igennem godt om op om købmand Brian Duedal og hans medarbejdere. Der blev både handlet stort og småt, og så skulle folk også lige høre, hvad der var sket. Mange gav udtryk for, at de synes, at de har klaret det flot i butikken, og at de er glade for, at de stadig kan handler der.

- Det er vildt, at det kan ske i sådan en lille by, hvor budskabet jo hurtigt når ud til alle. Og så er købmanden pengeløs, så der er jo ikke så meget at komme efter. Jeg synes også, det er helt vildt strengt over for de unge, siger Marieke van de Vater.

Marie Hansen giver udtryk for det, som fredagen igennem var på fleres læber: At røverne nok er de samme som i september.

- De skulle have nogle tæsk, og de skal ikke bestemme noget. Jeg vil handle her, for vi kan ikke undvære vores butik. Det har vi prøvet, og det var forfærdeligt, lyder det fyndigt, mens Marie Hansen lægger sine indløb på båndet.

Marie-Louise Wulff Henriksen står med favnen fuld af varer og ærgrer sig over, at nogen går efter en butik med en pengeløs kasse.

- Men vi støtter selvfølgelig op om købmanden. Alt det, vi kan, siger hun.

Annonce
Marie-Louise Wulff Henriksen: - Det er rigtig træls og ærgerligt, at butikken ikke kan være i fred. Chresten Bergh

Opbakning styrker

Købmand Brian Duedal lægger ikke skjul på, at han lige måtte synke en ekstra gang og havde en klump i halsen, inden han åbnede fredag morgen. For ansvaret for de unge ansatte kan blive lidt tungt at bære alene.

- Så hjælper det virkelig med den store opbakning, vi får fra alle, siger han.

Marie Hansen vil ikke undvære købmandsbutikken for noget. Her bliver hun ekspederet af ungarbejder Maja Schmidt, der synes, det er irriterende, at røverne ikke vil lade butikken være. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce