Annonce
Esbjerg

Efter ramaskrig: Højt byggeri i Sædding droppes

Det oprindelige projekt set fra oven i det grønne område i Sædding, så således ud. Det høje byggeri er de tre firkanter til højre på tegningen. De er nu droppet, og her ønsker Ungdomsbo at bygge 24 boliger i stedet for. Arkivfoto: Esbjerg Kommune
Ungdombos byggeri ved Strandvænget i Sædding, som oprindeligt indeholdt tre højhuse, er nu blevet droppet. I stedet vil man bygge 24 boliger på samme område.

Sædding: Sidste sommer kom det frem, at Ungdomsbo planlagde at bygge 90 nye boliger i et grønt område ved Strandvænget i Sædding. Planen var, at en del af området skulle bruges til at bygge tre højhuse i op til seks etager. Den plan er nu droppet.

I stedet for de tre højhuse ønsker Ungdomsbo at bygge 24 boliger i stueplan og 1. sal. Det har Peter Sandager, direktør for Ungdomsbo, bekræftet overfor JydskeVestkysten.

Nyheden glæder næstformanden i Sædding-Fovrfeld Lokalråd, Jarl Thiesen, der sammen med borgere i området har været stærk utilfredse med Ungdombos planlagte byggeri.

- Det, synes jeg, er rigtig fint, og det ved jeg, at beboerne derude er meget glade for, siger Jarl Thiesen.

Allerede i december blev Ungdomsbos planer om højhusene ændret i Plan og Miljøudvalget. Udvalgspolitikerne gav Ungdomsbo lov til kun at bygge to etageejendomme på maksimalt fire i etager i stedet for de tre højhuse i seks etager.

Annonce

Sagen kort

  • Ungdomsbo planlagde at bygge 90 nye boliger i et grønt område ved Strandvænget i Sædding. På området skulle der efter planen bygges tre højhuse i op til seks etager. Det kom frem sidste sommer.
  • I løbet af efteråret lagde borgere i området massivt pres på politikerne, da Plan & Miljøudvalget skulle behandle sagen på et udvalgsmøde i december. I de otte høringsuger der var i forbindelse med projektet var det kommet 173 bemærkninger. En række af bemærkninger havde flere underskrivere - i alt 453 underskrifter.
  • Et flertal i Plan & Miljøudvalget bestemte i december, at Ungdomsbo kunne få tilladelse til 40 tæt-lave boliger og to etageejendomme på maksimalt fire etager i Gl. Sædding.
  • Den beslutning var Sædding-Fovrfeld Lokalråd ikke tilfreds med, da lokalrådet ville have etagebyggeriet helt væk.
  • Nu har Ungdomsbo meddelt, at de tre høje bygninger bliver lavet om til 24 boliger i stueplan og 1. sal. Boligerne skal være mellem 65 og 85 kvadratmeter.
  • Den anden del af byggeriet er som før planlagt 30 tæt/lavt byggeri mellem 104 - 115 kvadratmeter.

Høringssvar gav indflydelse

Det oprindelig byggeri var før udvalgsmødet gennem en otte ugers høringsperiode. Her kom 173 bemærkninger fra borgere.

Borgernes bekymring gik i store træk på, at de høje bygninger ville give indbliks- og skyggegener samt uhensigtsmæssig kastevind for de omkringboende. Derudover handlede det om bekymring for forøgelse af trafikken, brandforhold, kloakering, indhug i de eksisterende grønne arealer samt den planlagte antennemast på en seks etagers bygning.

Svarende har haft indflydelse på Ungdomsbos nye planer om byggeri, oplyser Peter Sandager i en mail til JydskeVestkysten.

- Det (høringssvarene red.) har givet os som interesseret bygherre mulighed for at omdisponere og nedskalere projektet, skriver Peter Sandager og oplyser, at det oprindelig byggeri var udarbejdet ud fra kommunale 2020 planer, og derfor afventer de planerne for 2025.

Ungdomsbo og Esbjerg Kommune skal holde et møde onsdag vedrørende byggeriet i Sædding. Peter Sandager og Planchef i Esbjerg Kommune, Peter Bagge, fortæller begge, at de ikke har flere oplysninger i sagen før mødet er afholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

JV-Panelet: Det mener vi om lukningen af Danfoss-fabrik, parkeringssituationen i midtbyen og resultatlønnede konsulenter

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Vejen

Ny bestyrelse i Kulturelt Samråd

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Lastbil ramt af bom i overkørsel i Ribe

Annonce