Annonce
Sydjylland

Efter redder-opråb: Ekstra beredskaber sendes til Fyn, og Esbjerg-ambulancer får lov at blive lokalt

Ambulance Syd og regionens AMK-vagtcentral vil fremover forsøge at være mere proaktive i deres indsats for at udligne presset på beredskaberne i Region Syddanmark. Foto: Morten Stricker
To ekstra ambulanceberedskaber tilkaldes og sendes nu til Fyn fra Jylland for at aflaste belastningen i området. De ekstra beredskaber erstatter samtidig de sydvestjyske ambulancer, som siden 15. september har været flyttet til Fyn på daglig basis til stor frustration for de lokale reddere i Ambulance Syd.

Beredskab: Oven på over en uge med mangel på pauser, ekstraordinær travlhed og bekymringer på vegne af borgerne kan de sydvestjyske reddere i Ambulance Syd nu se frem mod en mere normal hverdag igen.

Direktør i Ambulance Syd, Steen Schougaard Christensen, og vagtcentralchef i Region Syddanmark, Kim Ahlers, er nemlig nået frem til en løsning, der imødekommer de sydvestjyske redderes frustrationer over, at halvdelen af de esbjergensiske ambulancer siden 15. september er blevet flyttet til Fyn.

Det fortæller direktør Steen Schougaard Christensen, i kølvandet af at han fredag morgen deltog i stormøde med de sydvestjyske reddere i Esbjerg.

Annonce

- Med udgangspunkt i mødet i Esbjerg fredag morgen og de tanker og bekymringer, der har været, har vi besluttet at lave tilkald på to ekstra effektive beredskaber, som for en periode bliver dedikeret til at afhjælpe den belastning, der er på Fyn. Til gengæld bliver de effektive beredskaber i Esbjerg ikke længere disponeret mod Fyn, og det samme gælder den effektive bil om natten, siger han.

Det betyder således også, at de sydvestjyske reddere og ambulancer ikke som frygtet fortsat skal sendes til Fyn frem til oktober.

Og det glæder tillidsrepræsentant for station Esbjerg og Fanø i Ambulance Syd, Peter Senger.

- Det er rigtig dejligt, at vores direktør har lyttet og været handlekraftig. Lige nu og her er det en fin løsning og måden at gøre det på, indtil vi finder ud af, hvordan Fyn-problemet skal løses fremadrettet. For det er dem, der er rigtig presset på kapacitet, og det skal der gøres noget ved, for ellers kommer vi aldrig i mål, siger Peter Senger.

Mere proaktiv indsats

Bekymringer på vegne af kollegerne Esbjerg-området, men også borgerne i både Esbjerg, Varde, Grindsted og Ribe var da også til at tage og føle på hos tillidsrepræsentant Peter Senger torsdag.

Her luftede han sin frygt for, at dette ikke ville blive sidste gang, hvor de politisk vedtagne såkaldte måltal skulle reddes på målstregen af et kvartal på bekostning af de sydvestjyske kræfter.

Ifølge direktør Steen Schougaard Christensen er håbet imidlertid, at Ambulance Syd og regionens AMK-vagtcentral fremover vil kunne sætte mere proaktivt ind de steder i regionen, hvor belastningen på beredskaberne er højest, og de politisk vedtagne måltal for blandt andet responstider halter efter.

- Kim Ahlers (vagtcentralchef, red.) og jeg har aftalt, at vi løbende gennem kvartalet vil se på, hvordan servicemålene udvikler sig, så vi i god tid kan begynde at respondere på det og dermed i højere grad undgår, at noget skal indhentes i sidste del af et kvartal. Det er i fælles interesse for både os, vagtcentralen og redderne, siger Steen Schougaard Christensen.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Sydjylland For abonnenter

Dyrehospital frygter bølge af aflivninger: Familier købte under corona hunde i vildskab - nu græder granvoksne mænd, når de sender dem retur

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce