Annonce
Trekantområdet

Efter redningsaktion i Norge: Viking Sky aflyser sejlads til Fredericia

Viking Sky drev lørdag ind mod land, da en motor satte ud. Det skete ud for Norges kyst - nu må krydstogtskibet aflyse årets første krydstogtbesøg i Fredericia. Foto: Iver Andreas Tuene, Reuters
Over 300 mennesker er evakueret i redningsaktion ud for den norske kyst på skibet Viking Sky. Det norske uvejr får også betydning for skibets planlagte besøg i Fredericia.

Fredericia: Selskabet bag krydstogtskibet Viking Sky har aflyst den sejlads, som skulle bringe skibet til Fredericia 1. april.

Det meddeler Viking Ocean Cruises på virksomhedens hjemmeside.

Det sker i forbindelse med den redningsaktion, som i øjeblikket foregår ud for Norges kyst, hvor Viking Sky lørdag ved 14-tiden kom i havsnød i et kraftigt stormvejr i det klippefyldte farvand. Problemerne opstod, da skibets motor satte ud. Helikoptere fra den norske redningstjeneste blev tilkaldt for at evakuere passagererne en for en.

Søndag morgen skriver den norske avis VG, at 371 af de 1300 mennesker ombord er evakueret. 17 personer meldes at være kommet til sygehuset, og tre meldes ifølge mediet at være kommet alvorligt til skade.

Ved et pressemøde søndag klokken 8 fortalte myndighederne om status i redningsaktionen, som stadig foregår.

Lørdag kom der flere videoer ud på sociale medier, hvor passagerer viste rystelser inde i skibet, mens de ventede på at blive evakueret.

Annonce

Fra Amsterdam til Fredericia

Viking Sky, der er 227,2 meter langt og 34 meter bredt, har tidligere besøgt Fredericia, og næste besøg var planlagt til at være 1. april 2019.

Turen skulle begynde 27. marts i Amsterdam, med afrejse fra Holland dagen efter. Derefter skulle man via Hamborg og Kiel nå til Fredericia 1. april.

- Den næste sejlads, Scandinavia & the Kiel Canal, der var planlagt til at sejle 27. marts, er blevet aflyst, skriver Viking Ocean Cruises på sin hjemmeside.

Rederiet oplyser, at der ikke forventes yderligere aflysninger nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce