Annonce
Regionalt

Efter rekordhøje smittetal: Nu blinker de kritiske alarmklokker i seks ud af ti kommuner

Coronatallene er nu ifølge myndighederne kritiske i over halvdelen af de syd- og sønderjyske kommuner, Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Fredag er der konstateret det højeste antal nye coronasmittede på et døgn nogensinde i Danmark. Stigningerne kan også mærkes i kommunerne i Syd- og Sønderjylland, hvor smittetallene nu også er kritiske i Sønderborg, Tønder og Vejen.
Annonce

Status: Coronavirussen fastholder sit kritiske greb i Danmark. Det seneste døgn er der registreret 678 nye smittetilfælde. Det er det højeste antal nogensinde og en markant stigning i forhold til torsdag, hvor der var 559 nye smittede.

De røde corona-alarmklokker blinker i den grad også i det syd- og sønderjyske. Her er situationen nu kritisk i seks ud af ti kommuner.

Smittetal fredag den 25. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er torsdagens tal)

Varde: 31 (35)

Esbjerg: 54 (55)

Fanø: 0 (0)

Billund: 7 (7)

Vejen: 18 (12)

Kolding: 40 (38)

Haderslev: 6 (3)

Tønder: 14 (9)

Aabenraa: 15 (11)

Sønderborg: 27 (16)

Kilde: Statens Serum Institut

Det kræver ifølge myndighederne 30 smittede pr. 100.000 indbyggere, og den grænse har Sønderborg, Tønder og Vejen kommuner nu også passeret.

Annonce

Smittede bryllupsgæster

Særligt i Sønderborg er der sket en massiv stigning i antallet af nye smittede. Her er der fredag konstateret 27 nye smittede de seneste syv dage. Det er en stigning på ni siden torsdag. Det svarer til 36 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Torsdag kunne JydskeVestkysten fortælle, at de mærkbare stigninger i Sønderborg særligt skyldes et kurdisk bryllup i Aarhus. Nogle af gæsterne kom nemlig fra Sønderborg og rejste smittede hjem igen.

I Tønder er der nu 38 smittede pr. 100.000 indbyggere, efter antallet af nye smittede de seneste syv dage fra torsdag til fredag er steget fra ni til 14.

Annonce

Fald i Esbjerg og Varde

Fredagens gode nyhed er, at smittetallene er faldet i både Varde og Esbjerg kommuner, som begge i forvejen er på den kritiske liste. I Esbjerg er antallet af nye smittede kun faldet med et tilfælde, mens det i Varde er faldet med tre. Dermed bevarer Varde førstepladsen, som den kommune med flest smittede målt på indbyggertal. Her er der nu 62 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Kolding har nu 43 smittede pr. 100.000 indbyggere, hvorfor situationen her også vurderes som kritisk.


De røde corona-alarmklokker blinker i den grad også i det syd- og sønderjyske. Her er situationen nu ifølge myndighederne kritisk i seks ud af ti kommuner.


I både Aabenraa og Billund er niveauet lige under den kritiske grænse. Her vurderes smitten dog kun som bekymrende, da der er over 20 smittede pr. 100.000 indbyggere. Kun Fanø går fortsat helt fri af nye smittetilfælde.

Antallet er indlagte på landsplan er nu 101 personer. Det er en stigning på seks siden torsdag. Heraf er 25 indlagt på intensiv og ni ligger i respirator. To personer med covid-19 er døde det seneste døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce