Annonce
EfB

Efter ripensisk forbillede: Unge i Bramming skal involveres i planer for ny skaterpark

Efter flere års forarbejde og tålmodighed fik Ribes unge skatere i 2020 endelig deres eget område ved Ribe Fritidscenter. Det har været en kæmpesucces, og dette ønsker Esbjerg Kommune at kopiere med et muligt skaterområde i Bramming. Foto: Annett Bruhn
Den nye skaterbane ved Ribe Fritidscenter er blevet så stor en succes blandt byens unge, at Esbjerg Kommune nu ser på muligheden for at noget lignende kan realiseres i Bramming. Onsdag 5. maj er der workshop omkring nyt skaterareal, hvor unge kan byde ind med idéer og forslag til placering.

Bramming: Selv om Ribes nye skaterpark først officielt blev indviet den 22. august 2020, havde byens unge skatere benyttet sig af området fra nærmest det sekund, den første cement var blevet støbt til ramperne mange måneder tidligere.

Siden er en ny rampe kommet til, og hele skaterområdet er blevet så stor en succes blandt både byens- og tilrejsende unge, at Esbjerg Kommune, der sammen med Game Streetmekka i Esbjerg står bag området, nu vil se på, om et lignende område kan opføres i Bramming.

Derfor har udviklingskoordinator Jannie Tolstrup fra Esbjerg Kommune indkaldt til en workshop for unge i Bramming onsdag 5. maj kl. 17 i Bramming Kultur og Fritidscenter.

Annonce

- I Ribe havde vi et helt fantastisk forløb med en masse involvering af unge skatere. Det håber  jeg at kunne få i Bramming også, hvor vi ved, der er en del unge, som er interesserede i skater- og gadekultur og sport generelt. Et nyt skaterområde i Bramming vil derfor blive efter forbillede af hele den konstruktive proces, der var i Ribe, siger Jannie Tolstrup.

Placeringen

Endnu kan hun ikke udtale sig om, hvor i Bramming en eventuel skaterpark skal placeres.

- På workshoppen vil deltagerne blandt andet blive briefet om projektet, arbejde med arealets opbygning og lytte til de inputs, deltagerne kommer med. Og så vil vi selvfølgelig også tage imod deltagernes forslag til, hvor området kan placeres i Bramming, siger Jannie Tolstrup og forklarer, at placeringen endnu ikke er en del af det opdrag, Game Streetmekka og kommunen har fået.

- Denne proces skal lede op til udfærdigelsen af et budgetforslag, og derudover vil det videre forløb komme til at handle om nogle generelle anbefalinger fra eksperterne ved Game, ønsker fra deltagerne i workshoppen og de erfaringer, vi har fået fra processen i Ribe. Så alt er egentlig åbent, når vi nu vi går ind i denne proces med det første møde på onsdag, siger Jannie Tolstrup, der håber, mange unge fra Bramming og resten af kommunen møder op til workshoppen.

Kan de unge være sikre på, at der kommer et skaterområde i Bramming?

- Vi arbejder ud fra et politisk ønske, men jeg kan endnu ikke sige med sikkerhed, at det bliver til noget.

Hvis nu ikke der møder unge mennesker op til workshoppen onsdag, der ønsker at blive en del af projektet, bliver det så ikke til noget?

- Vi har tidligere haft kontakt til unge skatere i Bramming. De kører blandt andet også til Ribe for at skate, og der er allerede 10 deltagere tilmeldt på onsdag. Det er vi meget tilfredse med, men der må selvfølgelig gerne kommer endnu flere.

Workshop

Der findes i dag skaterramper i Bramming, men belægningen her er så dårlig, at man ikke kan køre på det.

Workshoppen finder sted onsdag 5. maj kl. 17 i Bramming Kultur og Fritidscenter. For mere info om tilmelding og coronarestriktioner, se mere på facebook på "Workshop om muligt skateareal i Bramming"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce