Annonce
Sydjylland

Efter seriehærværk: 15-årig dreng er blevet varetægtsfængslet

Hærværket er blandt andet gået ud over 10 biler fra Aabenraa Jobcenter. Arkivfoto: Kim Petersen

En 15-årig dreng blev taget på en tunet knallert i Tønder. Nu er han sigtet for groft hærværk og er angiveligt med i den gruppe, som har hærget i det sønderjyske område.

Tønder/Aabenraa/Sønderborg: En 15-årig dreng fra Rødekro er ved et grundlovsforhør ved retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger for groft hærværk for et sekscifret beløb.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre. Anklager Mathilde Sørensens sigtelse mod den 15-årige var syv forhold med hærværk, hvoraf han kun erkender et enkelt forhold. Anklagemyndigheden begærede herefter dørlukning med den begrundelse, at der er medgerningsmænd på fri fod. Begæringen tog dommer Mette Hartmann Andresen til efterretning.

Grunden til, at politiet har fået fat i den 15-årige, skyldes en banal færdselssag i Tønder søndag eftermiddag. Han kørte på sin tunede knallert ad Nørregade og blev standset lige ud for politistationen. Han blev vinket ind til siden, da en politipatrulje ville tjekke, om knallerten var tunet. Det holdt stik, og politiet beslaglagde knallerten. Det blev den 15-årige sur over og hævnede sig. Klokken 21.00 klatrede han over hegnet til selv samme politistation og kastede sten gennem ruderne til to private biler, der stod parkeret inde på politigårdens område. Den 15-årige blev anholdt på stedet.

Annonce

Hærværk i marts

Efter JydskeVestkystens oplysninger er den 15-årige med i den gruppe, hvor politiet tidligere har anholdt to drenge og en 19-årig kvinde for omfattende hærværk midt i marts måned mod biler og bygninger i Aabenraa og Sønderborg. De anholdte er fra Aabenraa- og Rødekro-området.

Gerningsmændene har angiveligt knust ruder i biler og bygninger i Aabenraa. I Sønderborg er det bl.a. gået ud over hjemmeplejefirmaet Diakon, der fik smadret ruder i 12 biler, og biler parkeret ved Sønderborg Sygehus gik heller ikke ram forbi.

Den 15-årige, som blev anholdt i Tønder, erkender kun hærværket på bilerne ved politistationen. Han nægter de øvrige forhold. I sigtelsen er to kvinder nævnt i de mange forhold om hærværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce