Annonce
Aabenraa

Efter sidste års nedlukning: Nu kan du måske snart stå på skøjter i midtbyen

Skøjtebanen i Aabenraa forventes at åbne den 3. december. Foto: Timo Battefeld
Sidste år lagde corona en dæmper på næsten alle aktiviteter i byen, men hvis ikke smitten pludselig eksploderer, ser det ud som om, at skøjtebanen ved Genforeningshaven kan åbne allerede om kort tid. I år bliver det dog ikke Shop i City, der kommer til at stå for driften.

Aabenraa: Om lidt kan vi bladre kalenderen hen på sæsonens første vintermåned, og det er ikke kun kulde, den bringer med sig.

Hos Aabenraa Kommune har man nemlig planer om, at skøjtebanen ved Genforeningshaven skal åbne i år efter at have været lukket ned sidste vinter grundet corona.

- Med den aktuelle vejrudsigt er det planen at begynde klargøringen næste fredag. Det tager cirka en uge at klargøre banen, og hvis det flasker sig, betyder det, at skøjtebanen åbner den 3. december. Det er sådan, planen er nu. Vi kan ikke se ind i fremtiden med corona, siger Ulrik Rohden, som er fritidskonsulent i kultur og fritid ved Aabenraa Kommune.

Annonce

Men de skøjteglade borgere kan alligevel se frem til ændringer i år.

Arenaen overtager driften

Det bliver nemlig ikke Shop i City, der kommer til at stå for hverken arrangementer på banen eller udlejning af skøjter i år. Og det er der en helt klar grund til.

- Det handler om mangel på tid. Vi har simpelthen gang i så meget, at der er nogle ting, som vi er blevet nødt til at sige, at vi ikke har ressourcerne til at tage på os længere, lyder det fra citychef hos Shop i City, Dorthe Hilbig.

I stedet bliver det Arena Aabenraa, der kommer til at overtage driften, og det glæder centerleder, Rasmus Gansler.

- Vi har et stort ønske om at støtte op om aktiviteter her i Aabenraa, og det gælder især, når det drejer sig om aktiviteter, hvor man kommer ud og rører sig. Det er derfor, vi har valgt at stå for driften af skøjtebanen i år, siger han.

Centerlederen forventer, at Arena Aabenraa kan stå klar med udlejning af skøjter den 3. december, hvis det er her, skøjtebanen ender med at åbne.

Annonce

Nye tiltag

Når Arena Aabenraa overtager driften af skøjtebanen bliver det som en form for forsøgsordning, som skal give dem et grundlag for at beslutte, om det er et ansvar, de kan bære fremadrettet.

Centerlederen har allerede nu planer om nye tiltag, som skal gøre skøjtebanen mere tilgængelig for arenaens nuværende brugere.

- Eksempelvis kunne vi lukke banen en time på en formiddag, så en skoleklasse kan komme forbi og bruge den, mens alle andre alligevel er på arbejde. Eller vi kunne lukke den en aften, så en forening kunne holde et arrangement på den. Men det vil vi selvfølgelig skilte grundigt med, så ingen går forgæves, siger Rasmus Gansler.

Derudover har han et mål om, at der ligesom tidligere år fortsat skal være arrangementer for alle aldersgrupper på skøjtebanen.

- Ellers kan man forvente meget af det samme som de tidligere år. Det her er jo helt nyt for os, så det er vigtigt, at vi lige får sat os ind i, hvordan det hele fungerer i år. På den måde kan vi tage stilling til, om det er noget vi kan fortsætte med, og i så fald hvordan det skal foregå, siger centerlederen.

Vi har et stort ønske om at støtte op om aktiviteter her i Aabenraa, og især når det drejer sig om aktiviteter, hvor man kommer ud og rører sig. Og det er også derfor, vi har valgt at stå for driften af skøjtebanen i år.

Rasmus Gansler, centerleder ved Arena Aabenraa

Skøjtebanen ved Genforeningshaven

I vinterhalvåret omdannes multibanen ved Genforeningshaven til en skøjtebane. Den er som udgangspunkt åben fra starten af december til midten af februar alt efter vind og vejr.

Shop i City har indtil nu varetaget skøjteudlejning og skøjteslibning, men i år bliver det Arena Aabenraa, der kommer til at stå for driften af banen.

Aabenraa Kommune forventer, at man kan åbne skøjtebanen den 3. december.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Team Esbjerg

Se alle de herlige jubelbilleder: Team Esbjerg sidder tungt på førstepladsen i Champions League efter flot sejr i egen hule

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Sydjylland For abonnenter

Først blev han udnævnt til kronprins, siden blev han 'landsforvist': Søndag kan sønderjysk DF-darling stryge til tops i partiet

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Team Esbjerg

Derfor vandt Team Esbjerg søndagens topbrag i Champions League: Se videoanalysen lige her

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Navne

Jens og Anna er de mest populære navne her: Er dit navn også på top50-listen?

Annonce