Annonce
Vejen

Efter skrinlagte planer om stordagpleje: 35 vuggestuepladser oprettes i pavillon

Der kommer flere børn i daginstitutionen Billingland efter sommerferien. Fra august bliver der sat en pavillon op, hvor der vil være plads til 35 vuggestuebørn. Foto: Mia Bentzen.
På byrådsmødet tirsdag blev det vedtaget, at man fra august vil oprette 35 ekstra vuggestuepladser i Billingland. Beslutningen kommer efter, at planerne om en stordagpleje i kommunale bygninger blev droppet, fordi det ikke var lovligt.

Vejen: - Om og om igen. Sådan sagde borgmester Egon Fræhr, da han på byrådsmødet tirsdag nåede til punkterne omhandlende kapacitetstilpasningen for vuggestuebørnene i Vejen by. Her blev det officielt besluttet at skrinlægge alle planer om en stordagpleje i kommunale bygninger, og i stedet etablerer man nu 35 ekstra vuggestuepladser i Billingland. Begge punkter blev vedtaget enstemmigt og uden debat.

Den 19. april blev det ellers besluttet i byrådet, at der skulle etableres en ny stordagpleje i Troldehuset ved Vorupvænget grundet det akutte behov for flere pasningspladser i Vejen by. Ti dage senere kom det dog frem, at Kommunernes Landsforening havde gjort forvaltningen opmærksom på, at den løsning var ulovlig. Ifølge den gældende lovtekst må der ikke etableres dagpleje i kommunale bygninger, som det var tilfældet i den oprindelige beslutning.

Forløbet kort fortalt

Den 13. april 2021: Byrådet godkender etableringen af 25 ekstra vuggestuepladser i Billingland samt etablering af permanent stordagpleje i Troldehuset i Vejen.

Den 28. april 2021: Efter dialog med Kommunernes Landsforening bliver forvaltningen klar over, at det ikke er i overensstemmelse med lovgivningen at lave stordagpleje i kommunale bygninger.

Den 28. april: På et ekstraordinært møde indstiller Udvalget for Skoler og Børn til byrådet, at planerne om stordagplejen droppes, og at der i stedet oprettes 35 vuggestuepladser ved Billingland.

Den 11. maj: Et enigt byråd vedtager, at der fra august vil blive opstillet en pavillon med 35 vuggestuepladser ved Billingland daginstitution.

- Jeg er glad for, at det er blevet droppet. Det er jo egentlig blevet droppet på det rigtige grundlag, for det har vist sig ikke at være helt lovligt, det man har foreslået, har Tanja Bachmann Hansen tidligere udtalt til JV om sagen. Hun sidder i byrådet for Socialdemokratiet og arbejder som dagplejer.

Annonce

Fra august 2021 til august 2023 vil der blive opstillet en pavillon, så antallet af vuggestuepladser bliver øget med de 35 pladser i Billingland. Den samlede udgift for etablering og drift vil være på 3.677.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce