Annonce
Kolding

Efter slagsmål mellem unge og medarbejdere ved nyt atletikanlæg: Arbejdet med at etablere atletikstadion er gået helt i stå

Midt i arbejdet med at lægge gummibelægning på løbebanen på det nye atletikanlæg i Seest idrætspark har de tjekkiske arbejdere forladt stedet. Det skete forleden, efter at der i weekenden opstod håndgemæng mellem arbejderne og formentlig nogle unge festende. Politiet har modtaget en anmeldelse om hærværk mod arbejdernes beboelsesvogn, og de forsøger at man forsøger at komme i kontakt med arbejderne for at høre mere til slagsmålet. Da JydskeVestkysten besøgte anlægget onsdag formiddag, var der ikke skyggen af medarbejdere at se. Foto: Lotte Højstrøm
Arbejdet med at anlægge et helt nyt atletikstadion i Seest har stået stille siden midt i weekenden. Det sker efter et slagsmål i weekenden mellem de arbejdere, som er ved at etablere atletikanlægget, og nogle unge. Politiet har også modtaget anmeldelse om hærværk mod arbejdernes beboelsesvogn.

Kolding: Arbejdet med at etablere et helt nyt atletikanlæg ved Seest Idrætspark skulle egentlig have været i fuld gang netop nu, hvor de arbejdere, som står for arbejdet, blandt andet var nået til at lægge gummi på løbebanen.

Men i de seneste dage har alt arbejde med atletikanlægget stået fuldstændig stille, og de tjekkiske arbejdere, der varetager opgaven, er forsvundet. Ikke fordi de ikke gider at tage sig af arbejdet mere, men de har stoppet deres arbejde efter, at der natten mellem fredag og lørdag i den forgangne weekend opstod tumult ved atletikanlægget.

Ifølge vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi Finn Ellesgaard har politiet fået en anmeldelse om hærværk mod den beboelsesvogn, som de tjekkiske arbejdere overnatter i. Anmeldelsen er kommet fra det danske firma, som har hyret medarbejderne.

Annonce

Desuden har han også hørt, at der skulle have været slagsmål i weekenden. Det samme har Paul Frandsen, der er chef for service og drift af Kolding Kommunes fritids- og idrætsanlæg. Der er dog ikke kommet nogen anmeldelse om vold, og Finn Ellesgaard fortæller, at man hos politiet er ved at undersøge sagen og forsøger at kontakte de tjekkiske arbejdere for at høre mere om slagsmålet.

Paul Frandsen oplyser, at han har fået at vide, at der har været håndgemæng natten mellem fredag og lørdag mellem arbejderne og formentlig nogle unge mennesker. Beskeden fik han lørdag morgen af virksomheden, som har fået opgaven med at etablere atletikanlægget.

Forlod pladsen

Efter tumulten har arbejderne forladt pladsen - ifølge Paul Frandsens oplysninger vistnok foreløbig indtil onsdag i denne uge, hvor deres pladsformand angiveligt skulle vende tilbage, efter at han har været i Tjekkiet i nogle dage på privat ferie.

Paul Frandsen håber, at arbejdet går i gang igen så hurtigt som muligt, da resten af den sorte gummibelægning og dernæst den røde belægning over denne skal lægges, mens der er tørvejr.

Episoden ved Seest Idrætspark kommer kun to en halv måneder efter, at det helt nybyggede trailcenter ved siden af atletikanlægget blev udsat for hærværk af unge, der i weekenderne samledes for at feste i området. Naboer i området var ude for, at de unge larmede så meget flere gange, at politiet måtte tilkaldes for at sørge for ro.

Kolding Kommune hyrede herefter et vagtværn, der runderer i området i weekenderne.

Det er planen, at det nye atletikanlæg skal stå klar til brug i slutningen af august, oplyser Paul Frandsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Esbjerg

Det Faglige Hus-boss vil i byrådet: Johnny Nim stiller op for lokalliste i Esbjerg

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årig kritiserer politikeres mange kasketter: Venstremand tjener 760.000 kroner som politiker og er major i Forsvaret ved siden af

Vejen For abonnenter

Idrætscenter vil bygge for 55 mio. kr.: Planlægger feriecenter med 180 senge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Annonce