Annonce
Tønder

Efter smitteudbrud er coronatal faldet: Kun tre nye tilfælde på fire dage

Peter Michael Jørgensen, chefkonsulent, fortæller, at der er registreret tre nye corona-tilfælde de seneste fire dage. Arkivfoto: André Thorup
I Tønder Kommune er der kun registreret tre nye corona-tilfælde de seneste fire dage. Chefkonsulent forventer, at smittetallet falder yderligere.

Tønder: For ikke så forfærdeligt mange dage siden stod man i Tønder Kommune med et større corona-smitteudbrud på Overbygningsskolen i Tønder og et stigende smittetal generelt. Nu er alle elever tilbage i skole, og det lokale smittetal er faldet markant.

- De sidste fire dage der er der kun kommet tre nye smittede til i Tønder Kommune, fortæller Peter Michael Jørgensen, der er chefkonsulent ved Tønder Kommune.

- Det viser, at vi nu er på vej tilbage til det niveau, vi har ligget på i et par måneder, hvor vi har ligget sådan stabilt på 20-30 stykker i kommune-incidens, siger chefkonsulenten.

Annonce

- Det er positivt, vi har inddæmmet smitten igen, siger han.

Mandagens smittetal viste 16 nysmittede i Tønder Kommune de seneste syv dage. Det gav et incidenstal - antal nysmittede per 100.000 borgere på syv dage - på 42,9. Grundet tekniske udfordringer var der en forventning om, at mandagens smittetal på landsplan var underestimeret, men Peter Michael Jørgensen vurderede, at Tønder Kommunes tal var nogenlunde retvisende.

- Jeg forventer også, at vi får et yderligere fald de kommende dage, lyder det fra chefkonsulenten.

Flere med coronapas

Han havde mandag ikke nogen meldinger om nye smittede på de kommunale institutioner.

- Så det ser stabilt ud lige nu, konstaterede han.

Han vurderer, at antallet af gennemførte kviktest lokalt er toppet. Sidste uge blev der lokalt gennemført 10.651 kviktest, mens rekorden er omkring 11.000.

- Jeg forventer, at det er toppet, fordi flere og flere får coronapas efter første vaccinationsstik, så der er færre, der får behov for at få taget de her kviktest fremadrettet, siger han.


Jeg forventer også, at vi får et yderligere fald de kommende dage.

Peter Michael Jørgensen, chefkonsulent
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce