Annonce
Sydjylland

Efter stabil periode i Region Syddanmark: Stigning i antallet af indlagte corona-patienter

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Region Syddanmark har torsdag fået flere indlagte patienter med coronavirus. Det sker efter en stabil periode på en uge og et efterfølgende fald i antallet af patienter over fire dage. På landsplan oplever man derimod fortsat et fald i antallet af patienter med coronavirus.

Status: Fra onsdag til torsdag er flere patienter blevet indlagt med coronavirus i Region Syddanmark. Onsdag var der 66 patienter, men torsdag var seks patienter blevet så syge, at der nu er 72 patienter indlagt. Det sætter en stopper for de positive opdateringer om coronavirussen, der har kendetegnet den seneste uge i regionen.

Inden da oplevede man nemlig omkring en uges stabilitet i antallet af indlagte patienter med coronavirus i regionen efterfulgt af fire dage med et faldende antal patienter. Tirsdag var der 71 indlagt, 73 mandag, 78 søndag og 84 lørdag. I sidste uge lå antallet stabilt på omkring 82 til 85 patienter

På landsplan har man derimod fortsat oplevet et fald i antallet af patienter med coronavirus. Torsdag var der 433 patienter mod 453 onsdag og 472 tirsdag.

Annonce

237 døde

På landsplan har man ligeledes oplevet et fald i antallet af intensive patienter. Torsdag var der 120 patienter med coronavirus indlagt på intensiv og 100 i respirator. Onsdag var der 127 indlagt på intensiv og 103 i respirator.

Det samme gør sig gældende i Region Syddanmark, hvor der torsdag var 21 patienter på intensiv. Deraf lå 20 patienter i respirator. Det er et lille fald fra onsdag, hvor der var 22 intensive patienter og 21 i respirator.

Antallet af dødsfald fortsætter dog med at stige. Torsdag var det steget til 237. Onsdag var det 218. Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet de dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Antallet af smittede danskere er også fortsat stigende. Torsdag eftermiddag var 5.635 personer bekræftet smittede med coronavirussen, mens der onsdag var 5.386 smittede.

På verdensplan er 1.391.890 smittede og 81.478 døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce