Annonce
Tønder

Efter stor blå sejr: Se hvilken skole der stemte rødt

Overordnet set fordelte stemmerne i Tønder Kommune sig som på landsplan ved skolevalget 2. februar. De unge stemte klart og tydeligt blåt. Ud af fem deltagende skoler i Tønder Kommune stemte kun en enkelt skole rødt.

Tønder: Ved skolevalget torsdag den 2. februar stemte mange af eleverne i Tønder Kommune som i resten af landet: overvejende blåt.

I hele kommunen stemte 64,6 % procent på blå blok, og 35,4 % på rød blok.

Individuelt på skolerne var der dog forskellige partier, der kunne trække flest stemmer hjem, og på en enkelt skole stemte eleverne overvejende rødt.

Rejsby Europæiske Efterskole havde som den eneste et rødt flertal med 58,7 % af stemmerne til rød blok, og 41,3 % procent af stemmerne til blå blok.

Annonce

Blåt flertal

De øvrige fire deltagende skoler stemte blåt i forskellige nuancer.

Blå blok står absolut stærkest på Kostskolen i Sønderjylland i Toftlund. Her gik hele 78,1 % af stemmerne til blå blok, og heraf stemte 43,8 % Liberal Alliance, der blev partiet med det højeste antal stemmer.

Liberal Alliance fik også flest stemmer på Rejsby Europæiske Efterskole med 22 % af stemmerne, mens Løgumkloster Distriktsskole som den eneste havde et rødt parti med flest stemmer. Her fik Radikale Venstre 28,9 % af stemmerne, selvom skolens samlede stemmer gik til fordel for blå blok med 53,9 % af stemmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce