Annonce
Tønder

Efter stor blå sejr: Se hvilken skole der stemte rødt

Overordnet set fordelte stemmerne i Tønder Kommune sig som på landsplan ved skolevalget 2. februar. De unge stemte klart og tydeligt blåt. Ud af fem deltagende skoler i Tønder Kommune stemte kun en enkelt skole rødt.

Tønder: Ved skolevalget torsdag den 2. februar stemte mange af eleverne i Tønder Kommune som i resten af landet: overvejende blåt.

I hele kommunen stemte 64,6 % procent på blå blok, og 35,4 % på rød blok.

Individuelt på skolerne var der dog forskellige partier, der kunne trække flest stemmer hjem, og på en enkelt skole stemte eleverne overvejende rødt.

Rejsby Europæiske Efterskole havde som den eneste et rødt flertal med 58,7 % af stemmerne til rød blok, og 41,3 % procent af stemmerne til blå blok.

Annonce

Blåt flertal

De øvrige fire deltagende skoler stemte blåt i forskellige nuancer.

Blå blok står absolut stærkest på Kostskolen i Sønderjylland i Toftlund. Her gik hele 78,1 % af stemmerne til blå blok, og heraf stemte 43,8 % Liberal Alliance, der blev partiet med det højeste antal stemmer.

Liberal Alliance fik også flest stemmer på Rejsby Europæiske Efterskole med 22 % af stemmerne, mens Løgumkloster Distriktsskole som den eneste havde et rødt parti med flest stemmer. Her fik Radikale Venstre 28,9 % af stemmerne, selvom skolens samlede stemmer gik til fordel for blå blok med 53,9 % af stemmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Nolde nu med mundbind

Annonce